Kosovski ministar zdravlja: Uništićemo testove na koronu iz Srbije

Nikada nisu bili korišćeni zbog isteka roka

  • 10
Test, testovi, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitija izjavio je danas da je 1.000 testova koje je Srbija poklonila Kosovu uskladišteno i da će uskoro biti uništeni.

Na pitanje poslanika Demokratske partije Kosova Bekima Hadžiua šta se dogodilo sa 1.000 antikovid testova koje je Srbija poklonila Kosovu za vreme prve vlade Aljbina Kurtija, Vitija je rekao da su ti testovi uskladišteni, da nikada nisu korišćeni i da će uskoro biti uništeni, prenosi prištinski portal "Reporteri".

- Za testove koje pitate, na osnovu podataka Nacionalnog zavoda za javno zdravlje (NIPHK), oni se čuvaju kao i većina drugih laboratorijskih materijala. Nikada nisu bili korišćeni zbog isteka roka. Tretiraće se kao svi materijali kojima je istekla mikrobiologija prema procedurama odeljenja za mikrobiologiju u NIPH - izjavio je Vitija, a prenosi Tanjug.

Imajući u vidu da se radi o malim količinama, on je istakao da nisu potrebne posebne procedure, kako bi se testovi zajedno sa ostalim laboratorijskim otpadom odložili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uli

    2. avgust 2021 | 14:34

    "Ne bacaj pred svinje bisere"! Ali, nema ko da sluša.

  • Раднаскела

    2. avgust 2021 | 15:43

    Онај паметњаковић изиграва неког великог хуманисту, доброчинитеља, не знам шта већ, а Шиптари настављају као и увек. Такви не разумеју нити добре намере, нити пружену руку, они имају свој циљ, а то је велика Албанија, па после Дарданија, а онда још и још...Променити пасоше, њима не издавати никаква документа, па изоловати и нека путују преко Проклетија.

  • Aleksandar

    2. avgust 2021 | 15:10

    Oni neznaju ni kako se upotrebljavaju ti testovi. Kameno doba kod njih još traje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA