≫ 

Završen sastanak Radne grupe za međustranački dijalog. Dačić: Konstruktivan i dobar razgovor

Predsednik Narodne skupštine ocenio je da međustranački dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realiastični, održivi i prihvatljivi za sve strane

  • 11
Međustranački dijalog, Skupština Srbije Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sastanak Radne grupe za međustranački dijalog je završen, a predsednik parlamenta Ivica Dačić je nakon sastanka ocenio da je on bio konstruktivan i dobar. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sastanku u Skupštini Srbije.

Prisustvovali su i pojedini predstavnici opozicije, predsednik DSS-a Miloš Jovanović i zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, kao i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

Dačić je, u obraćanju novinarima u Skupštini Srbije, zahvalio predsedniku Vučiću što se odazvao pozivu i podsetio da su teme bile podeljenje u četiri grupe o kojima su ponovo danas razmenili mišljenja.

- Dogovor je da krajem avgusta pristupimo pronalaženju rešenja koja bi podrazumevali međusobni dogovori i da svi budu zadovoljni koliko je moguće - rekao je Dačić.

On je dodao da i dalje stoji da dogovor treba da se postigne šest meseci pre izbora. Dačić je rekao da treba da se postigne takav dogovor da na kraju niko nema primedbe na rezultate.

Predsednik parlamenta je najavio da će se nastaviti praksa obavljanja konsultacija oko nacionalnih i državnih pitanja, i u tom smislu je istakao da je predsednik Vučić pozvao predstavnike političkih stranaka na razgovore s rukovodom Republike Srpske za dva dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pufka0707

    2. avgust 2021 | 16:03

    Dijalogom se mnogo toga da resiti samo ako je u granicama realnosti. Vlast pokazuje dobru volju ali i granica se mora znati.

  • Vuk

    2. avgust 2021 | 14:52

    Dijalog, čemu, šta je to?! IZBORI SU DIJALOG, sve kažu!!!

  • Ceca

    2. avgust 2021 | 15:41

    Opoziciji opet nece ugoditi. Sa njima je gori dijalog nego sa Siptarima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA