≫ 

Vučić sutra na sastanku sa predstavnicima Republike Srpske

Predsednik Srbije sastaće se sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović

  • 20
BANJALUKA VUCIC SASTANAK

Foto: Tanjug/Stahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, u sredu, 4. avgusta 2021. godine, u 12 časova u Vili Mir.

Podsetimo, u Republici Srpskoj prethodnih dana najvažnija je tema slučaj visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka, koji je 23. jula nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

- Izlazak iz krize u BiH nastale zbog nametanja odluke doskorašnjeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o dopuni Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, moguć je ukoliko se ta odluka odmah povuče i stavi van snage - ukazao je srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik.

On je potvrdio da neće prisustvovati prijemu povodom dolaska i predstavljanja novog visokog predstavnika u BiH, Nemca Kristijana Šmita, rekavši da će se "Šmit predstaviti onima za koje jeste visoki predstavnik".

Dodik je najavio da će detaljno upoznati predsednika Srbije Aleksandra Vučića o najnovijim dešavanjima u BiH.

- Na sastanku sa predsednikom Vučićem videću da li je moguće da na neki način približimo Republiku Srpsku zajednici mini-Šengen, to jest otvorenog Balkana, bez obzira na to da li to hoće ili neće muslimani - rekao je Dodik.

Video: Vučić: U dve faze uloženo 112 miona evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA