≫ 

Vučić se oprostio od Lazanskog: Srbija je izgubila čoveka koji je voleo našu zemlju više od svega

Lazanski je preminuo u 71. godini od posledica srčanog udara

  • 11
Miroslav Lazanski Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, ATA Images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodici Miroslava Lazanskog, koji je preminuo od posledica srčanog udara u Beogradu. 

- Izražavam najdublje saučešće porodici Miroslava Lazanskog i svim ljudima koji su ovog velikog čoveka iskreno voleli.

- Srbija je izgubila velikog čoveka, svog ambasadora u Ruskoj Federaciji, jednog od najboljih poznavalaca geopolitičkih prilika, vojne strategije i taktike, izuzetnog novinara i publicistu i, pre svega, dobrog čoveka. Čoveka, koji je Srbiju voleo više od svega. Hvala mu za sve što je uradio za našu zemlju i neka mu je večna slava - napisao je Vučić.

Selaković: Zbogom, poštovani ambasadore

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković oprostio se od ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog, koji je noćas preminuo u Beogradu.

- Zbogom poštovani ambasadore, dragi prijatelju i veliki Srbine - napisao je Selaković na Instagramu.

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski noćas je iznenada preminuo u Beogradu, u 71. godini.

Dačić: Izuzetno me je potresla vest

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici preminulog ambasadora Republike Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog.

- Izuzetno me je potresla vest o preranom odlasku našeg Miroslava, našeg Laze, velikog prijatelja i profesionalca. Godinama smo sarađivali i negovali divno prijateljstvo, a njegov gubitak je gubitak za sve nas. Bio je najbolji i najpoštovaniji novinar u celoj bivšoj Jugoslaviji, a onda postao ambasador u Moskvi, jednom od najvažnijih mesta za našu diplomatiju. Kao ministar koji ga je uputio na tu službu, znao sam da šaljemo najboljeg i on je to opravdao. Iskreno žalim zbog odlaska mog velikog prijatelja, velikog novinara i diplomate i molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća.

Radovan Višković: Ostaće upamćen kao veliki čovek

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, povodom smrti ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog, uputio je telegram saučešća porodici Lazanski, predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Republike Srbije Nikoli Selakoviću.

- Sa velikom tugom i žaljenjem sam primio vest o iznenednoj smrti ambasadora Miroslava Lazanskog. Iznenadni odlazak Miroslava Lazanskog predstavlja gubitak ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, već i za srpsku diplomatiju i celokupnu srpsku javnost. Miroslav Lazanski ostaće upamćen kao veliki čovek, diplomata, vrstan vojni analitičar i novinar, koji je svojim životnim angažmanom ostavio dubok i neizbrisiv trag u javnom i društvenom životu Srbije. Iskreno saosećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu saučešća premijera Viškovića.

Video: Novinar, analitičar i političar: Preminuo Miroslav Lazanski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gosoodi

    4. avgust 2021 | 09:08

    Bio si gospodin u svim sverama koje si uspesno radio. Hvala ti na svemu sto si uradio za Srbiju. Pocivaj u miru nas Veliki Lazare. Poridici iskreno saucesce. Cuvacemo uspomeni na tebe

  • Сл.Ђ.Бијелић

    4. avgust 2021 | 09:33

    Еееххх, колико сам, само, његових бриљантних чланака прочитао у "Старту" тамо, неких, раних осамдесетих у којима је исказивао своје изврсно познавање материје и тако наметнуо "имиџ" младоликог, компетентног новинара којем су била отворена врата елитних војних академија, гарнизона, база... А кад су пристигле деведесете, није скривао своје родољубље... Импоновао је широким познавањем војне тематике и кад је распоређен за амбасадора у Москви, рекао сам:"Прави човек на правом месту.".... Недостајаће, итекако... Почивај у миру, поштована српска Екселенцијо у Москви...

  • Ljubisa

    4. avgust 2021 | 09:55

    ШТЕТА , Велики човек, нека му лака земља. Вечна слава!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA