≫ 

Lazanski će u petak biti ispraćen na večni počinak: Novo borbeno vozilo Srbije poneće njegovo ime

Miroslav Lazanski počivaće na Novom groblju u Beogradu

  • 96
Miroslav Lazanski Foto: ATA Images

Ambasador Srbije u Rusiji, dugogodišnji novinar i vojni analitičar Miroslav Lazanski, koji je preminuo u Beogradu od posledica srčanog udara biće sahranjen u petak, 6. avgusta u 14 časova na Novom groblju u Beogradu, saznaje Telegraf.rs. 

Komemoracija će biti održana istog dana u 10.30 časova, u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP).

U četvrtak i petak od 10 do 13 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi MSP, u Ulici kneza Miloša 24 (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom).

Biće otvorena i elektronska Knjiga žalosti na adresi: protocol@mfa.rs.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas se opet, nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske, osvrnuo se na smrt Miroslava Lazanskog, i tom prilikom rekao da je ovo težak dan za Srbiju kao i da će novo bobrbeno vozilo nazvati po njemu.

- Danas je pored "Oluje" težak dan za nas zato što smo ispratili Miroslava Lazanskog, novo borbeno vozilo, funkcionalno koje budemo dobili zvaće njegovim imenom - rekao je predsednik Srbije:

- Već je dogovoreno sa Jugoimport SDPR-om da se sledeće vozilo, multifunkcionalno vozilo za armiju, zove po Lazanskom. Pored "Lazara" imaćemo i vozilo "Lazanski" - rekao je Vučić.

Lazanski je preminuo noćas u 71. godini života.

Video: Novinar, analitičar i političar: Preminuo Miroslav Lazanski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    4. avgust 2021 | 15:40

    Barem je on zasluzio aleju ZASLUZNIH GRAĐANA, jer ako mogu kojekakvi pevaci, kojonsubse drogirali, bili alkosi, valjda moze i jedan BARD i ljudina kao sto je bio Lazanski, vrhunski vojni analiticar i znalac. Vecnaja pamjat.

  • Риста

    4. avgust 2021 | 16:15

    гос.Лазанског припада мојој генерацији ,све похвале за овог врсног стручњака у више области,оно што га је красило је висока култура,коректност поштење.Наравно саучешће породици,сви смо много изгубили......

  • Zbogom

    4. avgust 2021 | 14:43

    Baš mi bilo teško kad je objavljena ova vest. Bio je realan i dobar kao novinar. Voleo je ovu našu zemlju i trudio se da nas edukuje . Pokoj mu duši i slava, porodici saučešće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA