≫ 

Vučić: Krivična prijava u proceduri, molim da što pre odem na poligraf. Skaj sam pobrkao sa Skajpom

- Sve neka pitaju i o svim lažima dobiće adekvatan, tačan i istinit odgovor, a nadležni organi treba da kažu da li sam govorio istinu ili lagao - rekao je Vučić

  • 4
Aleksandr Vučića i delegacija Republike Srpske

Foto: ATA Images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je krivična prijava koja je podneta protiv njega ušla u redovnu proceduru Tužilaštva za oganizovani kriminal i zamolio ih da ubrzaju sve procedure kako bi što pre otišao na poligraf i odgovorio na sva pitanja.

- Sve neka pitaju i o svim lažima dobiće adekvatan, tačan i istinit odgovor, a nadležni organi treba da kažu da li sam govorio istinu ili lagao - rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje povodom tvrdnji sudije Miodraga Majića i predstavnika bivše vlasti da krivična prijava protiv predsednika i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina nije ni podneta i da je to "predstava za javnost", prenosi Tanjug.

On je rekao i da je siguran da će ove "poštenjačine" i oni koji spolja primaju ogromne pare takođe biti spremni da izađu na poligraf i pokažu koliko su pošteni i pošteno zaradili 619 miliona evra i šta su lagali građane.

Povodom navoda u vezi skaj aplikacije i slučaja Belivuk, i njegove konstatacije da je Nebojša Stefanović "miran", a da je predsednik "nervozan", Vučić je rekao da ne zna ni šta je Skaj aplikacija i da je nikada u životu nije ni video.

- Ne znam šta su te aplikacije, nisam ni čuo, pobrkao sam ih i sa Skajpom - kazao je Vučić i ukazao da kada neko laže polazi od sebe. - Nas interesuje da pomognemo radnicima, a ne da se čujemo sa kriminalcima, meni ništa od njih ne treba - istakao je Vučić.

Na pitanje o tome šta je poenta tolikih napada zbog odlaska "Geoksa", Vučić je ukazao i da oni koji osuđuju i vređaju to čine jer nemaju politiku i plan.

Vučić je napomenuo i da je dok je on na vlasti otvoreno 249 fabrika, da sve više dolaze one koje su suštinski okrenute razvoju i unapređenju izvoza, dok je za njihovo vreme ugašeno oko 1.000 fabrika.

- Kada nemate politiku, kada ništa nemate da kažete o Republici Srpskoj, jer se dodvoravate strancima, onda kritikujete. Kada imate pitanje Kosova u kojem šta god da ih pitate oni kažu hoćemo pomirenje sa Albancima, ali nećemo da priznamo Kosovo. Vi pitate kako je to moguće kada oni insistiraju na priznanju, oni kažu ma nije važno samo da skinemo Vučića, onda vidite da nema politike - ocenio je Vučić.

On je dodao da kada ih pitate koju politiku imate da privučete fabrike, kažu imaju, ali ne bi da kažu koja je to poliitika.

- Kada dođete u tu poziciju i kada vidite da nemaju nikakvu politiku, jedini plan i program ostaje kako će da osuđuju, prete i vređaju - primetio je Vučić.

Kaže i da to nije lako trpeti svakoga dana, da je na desetine hiljada stranica napisano protiv njega, njegove porodice i saradnika.

Video: Vučić: Nikad u životu nisam video tog čoveka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA