≫ 

Sahranjen Miroslav Lazanski: Neutešna supruga na njegovom grobu ostavila crvenu ružu

Lazanski je preminuo uznenada, u 71. godini života

  • 23

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana. Neutešna supruga prišla je u jednom trenutku grobnici, te u suzama ostavila crvenu ružu na njegovom grobu.

Među onima koji su došli da se oproste od Lazanskog bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, novinar Milomir Marić, voditeljka Ruška Jakić koja je ponela cveće na kojem piše poruka za njenog prijatelja "nedostaješ", Vesna Devinča, Olivera Kovačević.

U Beogradu je danas, u Ministarstvu spoljnih poslova, održana je komemoracija kojoj su prisustvovali ambasador Marko Đurić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, novinari Milomir Marić, Ljiljana Smajlović, Vesna da Vinča, neki od ministara u Vladi Srbije, pojedini penzionisani pripadnici Vojske Srbije, poštovaoci, prijatelji...

Podsetimo, Lazanski je preminuo iznenada u sredu 4. avgusta u 71. godini. Za sobom je ostavio suprugu Tamaru i sina Aleksandra. Nezvanično, preminuo je od posledica srčanog udara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa buketom cveća došao na Novo groblje.

Lazanski je u diplomatskoj misiji u Moskvi bio od sredine 2019, a od 2016. do 2019. godine bio je poslanik Skupštine Srbije. Pisao je za mnoge listove iz Srbije i regiona, a izveštavao je sa ratišta u Bejrutu, iz rata Iraka i Irana, Avganistana, iz Čečenije, Zaira, Jemena, Libije, Sirije, Somalije, s Кrima... Podsetimo, novinar, vojni analitičar i ambasador Miroslav Lazanski umro je iznenada u sredu u Beogradu, u 71. godini.

Video: Održana komemoracija Miroslavu Lazanskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA