≫ 

"Žene nose štikle da bi izazvale pažnju muškaraca": Skandalozna izjava Vojislava Šešelja

Žene nose štikle da bi izazvale pažnju muškaraca. Zašto bi ih inače nosile? - pitao je lider radikala u Jutarnjem programu na tv Pink

  • 78
Vojislav Šešelj, Srpska radikalna stranka Foto: Tanjug/Rade Prelić

Žene nose visoke štikle da bi ih muškarci primetili, rekao je danas lider SRS Vojislav Šešelj, gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink, komentarišući položaj žena u Avganistanu.

- Što se žena tiče, (rekao je misleći na muslimanke) one imaju svoju tradiciju. Ima ih i u Srbiji koje nose marame - izjavio je Šešelj, na šta je voditeljka dodala da je sada reč o ekstremnim slučajevima u Avganistanu, gde im nije dozvoljeno da nose štikle, izlaze iz kuće bez pratnje muškaraca, seku im prste ako su nokti nalakirani...

- U svim zemljama Evrope se donose zakoni gde se zabranjuje da muškarac i pogleda ženu na sumnjiv način, kamoli nešto drugo. A žene insistiraju na tome da se izazovno oblače. Pa žene se oblače i nose štiklu da bi izazvale pažnju muškaraca - rekao je lider radikala.

- Zbog čega onda nose štikle? To je mučenje za svaku ženu - rekao je iako je voditeljka negodovala i pokušavala da mu ukaže da ima potpuno pogrešan stav.

Podsetimo, talibani su u nedelju ušli u Kabul nakon što je predsednik Avganistana pobegao iz zemlje. Oni su ušli u predsedničku palatu i istakli svoju zastavu, nako čega je usledio masovni egzodus.

Do ovoga je došlo nekoliko nedelja pre nego što je američka vojska trebalo u potpunosti da se povuče iz Avganistana.

Talibani su u velikoj meri kontrolisali Avganistan od 1996. do 2001. godine, kada su svrgnuti s vlasti, a kako za vreme njihove vladavine žene nisu smele da izađu na ulicu bez burke i muške pratnje, devojčice da idu u školu, predviđa se da ih slična sudbina i sada očekuje.

Video: Žene pod talibanima gube sva prava: Jezivo zvuči lista zabrana koje im se uvode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    19. avgust 2021 | 11:20

    Strasno, rekao je istinu na televiziji. To se ne vidja često kod nas.

  • Djuka

    19. avgust 2021 | 10:43

    Sigurno ih ne nose zbog udobnosti!

  • Petar

    19. avgust 2021 | 10:44

    Pa u pravu je covek sve zene posle nosenja stiklli kukaju kako ih bole noge!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA