Karić uputio poruku povodom Dana Konstitucije Kazahstana

Kazahstan je danas jedan od najboljih pokazatelja kako izgleda privlačenje stranog kapitala u nacionalnu ekonomiju - poručio je Karić

  • 0
Dragomir J. Karić, narodni poslanik Foto: BK grupa

Kazahstan danas slavi Dan Konstitucije Kazahstana, a na taj praznik potsetio je i narodni poslanik i član Parlamentarne grupe prijateljstva sa ovom zemljom u Narodnoj skupštini Srbije, Dragomir Karić.

- Ustav Kazahstana, koji je usvojen 1995. godine, dao je novi podsticaj ekonomskim reformama, obezbedio stvaranje zakonodavne osnove i zakonodavnog okvira za aktivnosti vaše zemlje. Garantuje jednaku zaštitu i za javnu i za privatnu svojinu.

- Bez preterivanja, možemo reći da ste do danas uspeli da postignete prilično dobre rezultate. Među glavnim dostignućima su makroekonomska stabilizacija, potpuno suzbijanje inflacije, stvaranje efikasnog finansijskog i kreditnog sistema, normalizacija imovinskih odnosa, postepena i uspešna privatizacija.

Posebno se može istaći poverenje investitore. Kazahstan je danas jedan od najboljih pokazatelja kako izgleda privlačenje stranog kapitala u nacionalnu ekonomiju - navodi se u objavi na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA