≫ 

Gde bi patrijarh Porfirije trebalo da bude ustoličen? Vučić odgovorio na provokacije iz Prištine

Advokat Azem Vlasi u izjavi za Kosovo onlajn poručio je da očekivanu ceremoniju uvođenja u tron srpskog patrijarha Porfirija ne bi trebalo održati u Pećkoj Patrijaršiji, kako se to po tradiciji simbolično čini, već predlaže da to bude u Hramu Svetog Save u Beogradu - rekao je predsednik Srbije

  • 11

Video: Vučić o ustoličenju Porfirija u Pećkoj patrijaršiji: Da neće da nam kažu da to nije deo srpske crkve

Kao što je krenulo sa politikom optužbi na račun srpskog naroda kada Srbiji krene nabolje, tako su se i sad setili da patrijarh Porfirije ne može da se ustoliči u Pećkoj patrijaršiji, rekao je predsednik Srbije u obraćanju iz Palate Srbija o novim provokacijama koje su poslednjih dana stigle iz Prištine.

- A, gde bi trebalo da se utoliči? To je Srbija - rekao je on.

Dodao je da su najave da će ustoličenje patrijarha Porfirija u Pećkoj patrijaršiji biti zabranjeno zapavo samo nastavak kampanje protiv srpskog naroda.

- Zašto me porede sa Miloševićem? Zato što pokušavaju da sve svode na devedesete godine jer ne mogu da se pohvale činjenicama. Moraju da se bave pričanjem neistina. Najlakša je matrica za zapad kad kažu Vučić je kao Milošević. Ti napadi su uvek naručeni. Možete videti kako služba jedne zemlje radi - smatra Vučić.

Podsetimo, advokat Azem Vlasi u izjavi za Kosovo onlajn poručio je da očekivanu ceremoniju uvođenja u tron srpskog patrijarha Porfirija ne bi trebalo održati u Pećkoj Patrijaršiji, kako se to po tradiciji simbolično čini, već predlaže da to bude u Hramu Svetog Save u Beogradu.

- S obzirom na političku ulogu koju igra SPC bolje bi bilo da se ta ceremonija obavi u hramu Svetog Save u Beogradu nego na Kosovu, kao što je bilo mnogo bolje da se ceremonija ustoličenja mitropolita Joanikija obavila u hramu u Podgorici nego na Cetinju. Dakle, nema razloga da bude zabrane od strane kosovske vlasti, ali to će podstaći i podići tenzije, a nikakvu pomiriteljsku ulogu neće imati - rekao je ranije Vlasi.

Video: Vučić očekuje ove godine stopu rasta od 7,5 odsto: Naš javni dug je manji od 60%

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerstvo!

    8. septembar 2021 | 21:35

    A njihov stav je pomiriteljski? Nešto što se vekovima radilo sada po njima ne može? I to je u duhu pomirenja i dobrih odnosa?

  • Mihajlo

    8. septembar 2021 | 22:13

    Nije mi jasno da nekome smeta i vide to kao provokaciju ako Srbi idu u srpsku crkvu da se Bogu mole. Ko njima brani neka dođu u bilo koju džamiju u Srbiji niko im ništa neće reći.

  • NI-1

    8. septembar 2021 | 19:24

    Najbolje je da budete zajedno u istu zgradu pa vodite politiku do mile volje,slažete se dobro što je vidljivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA