≫ 

"Kada vidite takvu silu da iskaže poštovanje prema jednoj maloj zemlji..." Vučić o poseti Merkelove

To je podstrek da nastavimo da požrtvovano radimo dalje i pokažemo uspeh i u oblastima u kojimo nismo bilo uspešni ili u kojima smo bili nedovoljno uspešni - rekao je predsednik Srbije

  • 0
Aleksandar Vučić Angela Merkel Beograd Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je poštovanje koje je odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel pokazala prilikom posete Beogradu još jedan podsticaj da Srbija pokaže uspeh i u oblastima u kojima je do sada bila nedovoljno uspešna, kao što su vladavina prava i pojedina regionalna pitanja.

- Kada vidite takvu silu da iskaže poštovanje prema jednoj maloj zemlji, onda možete da kažete da ste srećni. Ja sam srećan i ponosan. I to je podstrek da nastavimo da požrtvovano radimo dalje i pokažemo uspeh i u oblastima u kojimo nismo bilo uspešni ili u kojima smo bili nedovoljno uspešni. I u vladavini prava i u pojedinim regionalnim pitanjima - rekao je Vučić ispred Palate Srbija.

Video: Vučić ispratio Angelu Merkel iz Srbije u Tiranu

On je rekao da je poseta Angele Merkel kod njega probudila i lične emocije jer je u saradnji sa njom prošao mnogo toga.

- Mnogo toga smo prošli zajedno, neko teško vreme, a ja sam mnogo toga od nje naučio i video i mnogo toga drugačije razumeo. Zahvalan sam joj na svemu i bilo mi je žao kada je odlazila, jer ne znam kada ćemo ponovo imati priliku da je ugostimo - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je posebno ponosan na poštovanje koje je Nemačka ukazala Srbiji, jer se radi o zemlji koja ima 14 puta više stanovnika i 76 puta veći Bruto društveni proizvod od Srbije.

Video: Vučić i Merkelova o važnom pitanju koje mora biti rešeno: Kompromis jedino rešenje za KiM

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA