≫ 

Ursula fon der Lajen od 28. do 30. septembra u poseti Zapadnom Balkanu

Samit će biti prilika da se potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana, dalje integracije i podstakne primena Evropskog investicionog i ekonomskog plana

  • 2
Ursula fon der Lajen Foto: Tanjug/AP

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, boraviće od 28. do 30. septembra u poseti Zapadnom Balkanu prilikom koje će obići svih šest zabadnobalkasnkih partnera, poručeno je iz Evropske komisije.

U Komisiji kažu da su plan i program posete još u pripremi, ali naglašavaju da dolazak fon der Lajen na Balkan prethodi samitu EU Zapadni Balkan koji će se 6. oktobra održati u Sloveniji.

- Samit će biti prilika ne samo da se potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana i njegove dalje integracije već i da se obezbedi dodatni podsticaj primeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana koji je u samoj srži angažmana EU sa regionom - poručuju iz Brisela.

U oktobru se takođe očekuje da Evropska komisija izađe sa godišnjim izveštajem o napretku zemalja Zapadnog Balkana na putu evrointegracija.

Video: Vučić: Merkel u ponedeljak u Beogradu! Imaću susrete i sa fon der Lajen, Erdoganom, Lajčakom, Ramom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA