≫ 

"Srbija tuguje, generacije ga pamte": Vučić izjavio saučešće povodom smrti Dušana Dude Ivkovića

Hvala mu za sva zlata, za sva pobednička postolja, za sva slavlja i radost, za to što je proslavio srpsku košarku i dao srce za ovaj predivni sport i svoju zemlju - navodi u telegramu predsednik Srbije

  • 2
Dušan Duda Ivković Aleksandar Vučić Foto-montaža: Tanjug/Miloš Milivojević, Tanjug/Nebojša Tejić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti proslavljenog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića, u kojem se kaže:

- Izuzetno me je pogodila vest o smrti Dušana Dude Ivkovića, jednog od naših i evropskih najvećih trenera, čoveka koji je svojim umećem i ljubavlju prema košarci obeležio celu epohu ovog sporta.

Njegova energija i vrhunsko poznavanje košarke, doneli su nam nebrojena odličja u arenama širom sveta, ali i divljenje i poštovanje košarkaških stručnjaka i profesionalaca.

I kada nam je bilo najteže, pobede njegovih momaka donosile su neizmernu radost našem narodu, koji se ponosno slivao u prestonicu da pozdravi Dudu i njegove šampione.

Hvala mu za sva zlata, za sva pobednička postolja, za sva slavlja i radost, za to što je proslavio srpsku košarku i dao srce za ovaj predivni sport i svoju zemlju.

Hvala mu što je pokrenuo izgradnju novog sportskog hrama za njegov Radnički, a naša je obaveza da taj njegov životni projekat uspešno završimo.

Srbija tuguje, generacije ga pamte. Neka počiva u miru -  navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Povodom smrti Dude Ivkovića oglasila se i premijerka Ana Brnabić na svom tviter nalogu.

Video: Vučić odigrao partiju šaha sa legendarnim Dudom Ivkovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    16. septembar 2021 | 10:06

    Nismo zaboravili linc koji je danasnja vlast sprovela prema liku i delu Dusana Ivkovica. Cak nije dozvoljeno ni da se organizuje oprostajna utakmica u njegovu cast na teritoriji Srbije nego su to Grci u Grckoj organizovali kad su videli da je u Srbiji zabranjeno. I sve to zbog drugacijeg misljenja koje nije u sladu sa danasnjim politicARIMA. Nismo zaboravili

  • Zoki V.

    16. septembar 2021 | 10:06

    Svoji su, a nije uvek bilo tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA