U Briselu danas potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji Srbije i Belgije

Dogovorili smo se da nastavimo i učestamo naše političke konsultacije, ali i komunikaciju oko svega što je za Srbiju važno na njenom evropskom putu - izjavio je ministar Selaković nakon sastanka

  • 0
Nikola Selaković Sofi Vilmes Brisel Foto: Tanjug/Marina Maksimović

Ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, sastao se danas u Briselu sa predsednicom Predstavničkog doma federalnog Parlamenta Belgije, Elijan Tiliju, a zatim i sa potpredsednicom Vlade Belgije i ministarkom za spoljne i evropske poslove, Sofi Vilmes.

Nakon bilateralnih razgovora, Selaković i Vilmes potpisali su Memoradum o razumevanju i saradnji dva ministrstva.

U pitanju je prva bilateralna poseta šefa diplomatije Srbije, Nikole Selakovića, Beligiji, što je ujedno je i prva bilateralna poseta šefa srpske diplomatije Belgiji nakon osam godina.

- Ova poseta ima poseban značaj zbog činjenice da ove godine Republika Srbija i Kraljevina Belgija obeležavaju 135 godina diplomatskih odnosa - poručio je Selaković.

Nikola Selaković Sofi Vilmes Brisel Foto: Tanjug/Marina Maksimović

On je nakon razgovovora sa predsednicom Donjeg doma belgijskog Parlamenta, Elijan Tiliju, ocenio da su odnosi dve države veoma dobri, ali da postoje razlike kada je reč o pitanjima vezanim za KiM i evropski put Srbije.

Nakon razgovora u belgijskom Parlamentu, Nikola Selaković sastao se sa potpredsednicom Vlade i ministarkom spoljnih poslova Belgije, Sofi Vilmes.

- Imali smo izuzetno dobre razgovore i potpisali Memorandum o saradnji dva minsitarstva spoljnih poslova. Dogovorili smo se da nastavimo i učestamo naše političke konsultacije, ali komunikaciju koja se tiče svega onoga što je za Srbiju važno na njenom evropskom putu - izjavio je Selaković nakon sastanka.

Nikola Selaković Sofi Vilmes Brisel Foto: Tanjug/Marina Maksimović

Šef diplomatije Srbije dodaje da je upoznao ministarku Vilmes sa onim što Srbija radi, naročito na ispunjavanju uslova i kriterijuma na evropskom putu.

- Zamolio sam je i za više razumevanja kada je reč o naporima Srbije i boljem vrednovanju rezultata koje u tom procesu postižemo. Dobar rezultat je i obećanje potpredsednice Vlade Belgije da će doći u Beograd, što će biti ozbiljan korak i promena, jer takvih poseta dugo nije bilo - zaključio je Selaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA