Odbrana Ivana Todosijevića podnela žalbu Vrhovnom sudu Kosova: Osuđen zbog izjava o Račku

Nakon što je Apelacioni sud odbio kao neosnovanu žalbu poslanika u kosovskom parlamentu Ivana Todosijevića na presudu Osnovnog suda u Prištini kojom je Todosijević osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o Račku, odbrana se obratila višoj sudskoj instanci na Kosovu

  • 2
Ivan Todosijevic Foto: Tanjug/Rade Prelić

Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti protiv odluke kojom je osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.

Informaciju je potvrdila portparol Vrhovnog suda Antigona Uka i izjavila da je zahtev podnet 17. septembra, preneo je Kosovo onlajn.

Apelacioni sud odbio je 24. avgusta kao neosnovanu žalbu predsednika privremenog organa opštine Zvečan i poslanika u kosovskom parlamentu Ivana Todosijevića, čime je potvrdio presudu Osnovnog suda u Prištini kojom je Todosijević osuđen na dve godine zatvora.

Razlog za podizanje optužnice bila je izjava Todosijevića povodom 20 godina bombardovanja SR Jugoslavije.

- Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su šiptarski teroristi sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao- bila je izjava Todosijevića zbog koje je osuđen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja Kyg

    19. septembar 2021 | 11:27

    Srbijo ne nabijaj glavu u pesak! Možda se glava tada ne vidi, ali se vidi ostatak, koji je mnogo veći!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA