CIK objavio šta je od dokumenata potrebno da bi se glasalo na lokalnim izborima na Kosovu

Centralna izborna komisija objavila koja lična dokumenta mogu da se koristite kao vid identifikacije glasača na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, zakazani za 17. oktobar

  • 2
Izbori na Kosovu, kosovo, Kim

Foto: Tanjug/AP

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je koja dokumenta se mogu koristiti za glasanje na lokalnim izborima koji su zakazani za 17. oktobar na Kosovu i Metohiji, prenosi Kosovo Onlajn.

Da biste glasali, dovoljno je da imate jedan od navedenih kosovskih dokumenata: ličnu kartu, pasoš, putnu ispravu ili vozačku dozvolu.

Podsećanja radi, Centralna izborna komisija odobrila je broj glasačkih listića koji se štampaju za lokalne izbore, tako da će na dan izbora, 17. oktobra, 1.698.600 glasačkih listića biti na raspolaganju za kandidate za gradonačelnike, a isti broj će biti dostupan i za skupštine opština.

Iako je broj građana koji imaju biračko pravo 1.885.000, CIK je odštampao 186.848 glasačkih listića manje od birača ili u procentima od 9,91 odsto i to je praksa koja se primenjivala u prethodnim izbornim procesima.

Glasanje putem pošte je počelo 15. septembra i trajaće do 15. oktobra. Broj birača koji su se registrovali za ovaj vid glasanja je 15.532.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radikalska tekovina

    19. septembar 2021 | 13:07

    Seća li se iko šta je bilo potrebno pre 2012? Jadni li smo s vama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA