≫ 

Pripadnici KPS postavljaju kontejnere u blizini Jarinja: Građani uznemireni

Nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu potezi kojima se destabilizuje situacija, pozivamo sve građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije - izjavio je predsednik Leposavića Zoran Todić

  • 15
Prelaz Jarinje Foto: Telegraf

Od sinoć i tokom današnjeg dana blizu prelaza Jarinje, pripadnici Kosovske policije postavljaju desetak kontejnera, koji i dalje pristižu, zabeležila je ekipa Kosova onlajn, kojoj nije bilo dozvoljeno da izađe iz automobila niti da snima.

Veliki broj pripadnika Kosovske policije takođe nisu dozvoljavali zaustavljanje ni drugih putničkih automobila, a bilo je primetno i da se se zabrinuti građani sa severa Kosova okupili na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri.

Predsednik Leposavića Zoran Todić naveo je za Kosovo onlajn da su građani Leposavića, ali i čitavog severa uznemireni zbog ovih dešavanja.

Kako je naveo, u toku dana je od više građana dobio pitanja u vezi sa nekakvim kontejnerima koje su pripadnici Kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.

- Mi nemamo odgovore iz Kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju - rekao je Todić.

Primetno je da kontejneri još uvek pristižu, kao i da se povezuju električnim instalacijama i internetom.

Kosovo onlajn je pokušao da dobije komentar i od Kosovske policije, ali se osobe zadužene za medije pri KPS nisu javljale na redakciji poznate brojeve telefone ili su upućivale na druge kontakte.

Video: Dva autobusa vraćena sa Jarinja, posle nekoliko sati neizvesnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta nije jasno?

    19. septembar 2021 | 17:11

    Jarinje je do 2012. bilo administrativni punkt, sad je međudržavni granični prelaz. Tad je i srpska policija povučena sa severa. Tad su i sudije poslate da se zaklinju u Prištini. Tad im je dat i međunarodni pozivni broj.

  • nikolas

    19. septembar 2021 | 18:32

    NAS PRIJATELJ LAJCAK JE BIO NA NATO OKUPIRANOM KOSOVU I VIDECEMO USKORO DALI IM JE PRENEO BRISELSKU I WASINGTONSKU DOZVOLU ZA NAPAD NA SEVER KOSOVA !!! SRBIJA SAMA BEZ BRATSKE RUSIJE I KINE NECE MOCI DA SACUVA KOSOVO I METOHIJU JER JE NATO NA ALBANSKOJ STRANI !!!

  • Ljubiša

    19. septembar 2021 | 17:33

    Ma hoće šiptari da izazovu rat, i tu nema šta da se priča. Ja bih im ispunio tu želju, ali ne kao Sloba, nego, ako već mora, onda bi be_ali na sve strane. I koji moj smo bacili rolike pare u naoružanje, ako nam služi samo za parade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA