≫ 

EU predlaže sastanak Vučića i Kurtija u Briselu

- Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak se vratio iz Beograda u Brisel i svi naši napori su usmerini na spuštanje tenzija i povratak dijalogu - rečeno je Tanjug u diplomatskim izvorima u Briselu

  • 23
Aleksandar Vučić, Aljbin Kurti

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/Predsedništvo Srbije

Šef diplomatije EU Žosep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak su u telefonskim kontaktima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem, a cilj je hitno spuštanje tenzija na severu Kosova i Metohije i eventualno održavanje sastanka Vučća i Kurtija u Briselu, saznaje Tanjug iz EU izvora.

- Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak se vratio iz Beograda u Brisel i svi naši napori su usmerini na spuštanje tenzija i povratak dijalogu - rečeno je Tanjug u diplomatskim izvorima u Briselu.

U EU napominju da su spremni da posreduju dijalogu dva lidera koji bi se održao u Briselu, a čija bi osnovna tema bila rešavanje trenutne situacije na KiM.

Kada je reč o primeni Briselskog sporazuma, u krugovima bliskim šefu diplomatije EU za Tanjug naglašavaju da su svi do sada postignuti dogovori u dijalogu Beograda i Prištine na stolu i da ih niko nije povukao.

Dodaje se da su EU, ambasadori Kvinte i SAD potpuno jedinstveni u svojoj poruci da je u interesu i Beograda i Prištine da se situacija na terenu smiri, a da su u suprotnom obe strane na gubitku.

Video: Vučić: Jedino rešenje je povlačenje svih trupa sa severa KiM, a onda Brisel

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo

    22. septembar 2021 | 13:45

    Oštro Aco, skreši mu u lice. 😂

  • Pera

    22. septembar 2021 | 14:07

    O čemu? Koliko puta su potpisali pa ništa? Evropa Britanija i Amerika tajno jevrei stvorili su i komanduju šiptarima pa bi razgovor bio još jedna obmana!

  • Nismo 🐿🐿

    22. septembar 2021 | 14:43

    Kakav Brisel kakvi bakrači kad su oni nahuškali Šiptare da rade to što rade. Ko je još video da piroman gasi požar?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA