Utvrđen tekst akta o promeni Ustava koji ide pred Venecijansku komisiju

Utvrđeni tekstovi akta o promeni Ustava i tekst Ustavnog zakona trebalo bi danas da budu objavljeni na sajtu Narodne skupštine

  • 3
Aleksandar Vučić, svečanost primopredaje dužnosti predsednik

Foto: Milena Đorđević

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdio je u utorak popodne tekst akta o promeni Ustava Republike Srbije kao i tekst Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava, koji će dostaviti predsedniku Narodne skupštine radi podnošenja zahteva za mišljenje Venecijanskoj komisiji.

Nakon toga, Odbor je doneo odluku o prestanku rada Radne grupe za izradu Akta o promeni Ustava Republike Srbije koju je on formirao krajem juna.

Kako Tanjug saznaje, nakon javnih slušanja koja su održana tokom prošle sedmice u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu, u prvobitnom tekstu Radne grupe, umesto odrednice "javni tužilac koji rukovodi javnim tužilaštvom" zamenjen je nazivom "glavni javni tužilac".

Utvrđeni tekstovi akta o promeni Ustava i tekst Ustavnog zakona trebalo bi danas da budu objavljeni na sajtu Narodne skupštine.

Venecijanska komisija Saveta Evrope trebalo bi ove tekstove da razmatra na sednici zakazanoj za 15. i 16. oktobar i da nakon toga da mišljenje o njihovoj saglasnosti sa evroskim standardima.

Video: Poslanici položili zakletvu, konstituisana skupština

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    22. septembar 2021 | 16:22

    zar smo mi toliko glupi da nam dokazani nasi neprijatelji odredjuju bilo sta a ne da nam oni odredjuju ustav samo ne brisite da je kosovo dio srbije to ce biti bas bolno

  • mm

    22. septembar 2021 | 23:14

    Antivakserima a i antimaskerima, je odzvonilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA