Dan četvrti na KiM: Blokada duga tri kilometra, građani dovezli još kamiona, Rosu se ne povlači

Građani su okupljeni oko vatre ili u improvizovanim u šatorima

  • 38
Jarinje - granični prelaz, policija, KIM,

Foto: ATA Images

Treća noć trajanja blokade na magistralnim pravcima kod prelaza Jarinje i Brnjak protekla je mirno i bez incidenata između okupljenih Srba i specijalnih jedinica kosovske policije, javlja Kosovo onlajn.

Nekoliko stotina Srba i dalje se nalazi na oba prelaza na severu KiM i uprkos hladnoći i povremenoj kiši odlučni su da se ne pomeraju sa magistrale u znak protesta zbog izlaska specijalnih odreda policije pod punim naoružanjem i odluke Prištine o uvođenju reciprociteta za registarske tablice.

Započinje i četvrti dan protesta okupljenih Srba, njih je na Jarinju nekoliko stotina, i oni očekuju povlačenje policije sa dugim cevima koji se tu nalaze.

Okupljeni građani severnih kosovskih opština pozdravljaju stav države Srbije i predsednika Vučića u pogledu rešavanja ove krize i ističu da im je jako važno što ih predsednik podržava u nastojanjima da se izbore za svoja prava.

Tokom jučerašnjeg dana na prelazu Brnjak došlo je do manjeg incidenta, kada su pripadnici policije puškama hteli da izbace iz automobila jednog od srpskih građana koji nije želeo da skine svoje registarske oznake, ali se srećom sve mirno završilo nakon intervencije pripadnika Kfora koji su se tu nalazili.

RTS javlja da su građani okupljeni oko vatre ili u improvizovanim u šatorima, dok se problem ne reši.

Bilo ih je više desetina protekle noći, zajedno sa političkim predstavnicima sa severa KiM.

Blokada je duga oko tri kilometra, sinoć su dovezli još kamiona i postavili ih kako bi blokirali saobraćaj.

Lokalni portali prenose da je diplomata iz zemlje Evropske unije, koja nije priznala saoproglašenu nezavisnost Kosova, sinoć prijavio pokušaj napada, pošto je jedna osoba pokušala sa automobila da im ukloni diplomatske tablice koje je izdao Beograd.

Trenutno na Jarinju nema putničkih vozila, na čekanju je šest kamiona, a na sever pokrajine i dalje se može jedino pešice. Prevoz vozilima je moguć jedino na prelazu Merdare.

Video: Novi snimci sa Jarinja: Rosu pod punom ratnom opremom i sa dugim cevima, Srbi raspalili vatricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB

    23. septembar 2021 | 09:33

    Jezero gazivode snadbijeva kosovo sa strujom. Napraviti branu na ibru na teritoriji Srbije koja ce od gazivoda da napravi potocic. Kad naprave ovakav potez odmah uvedes restrikcije, pa ce Pristina iz mraka brzo da promeni plocu. Srbina ce postaviti za premijera kad budu bez struje.

  • zika

    23. septembar 2021 | 09:14

    nema dacica,vulina,dodika i palme i seselja da zapevaju herojske!nisam znao da ako pricas i pevas herojske da si heroj!nisu nam preci car dusan..uros i drugi valjda samo pevali i pricali!!nisu nam valjda vojvode bili hrvati kao seselj i samo pricali i pricali i deca im vozila rovere!!???

  • Ljubiša

    23. septembar 2021 | 09:57

    Koliko vas bi se odazvalo vojnom pozivu, a junačite se ovde? A da, nećete zbog ove vlasti, ok. A kad bi se vlast promenila? E, onda ne bi ste hteli zbog te druge vlasti. I, ni jedna vlast vam ne bi odgovarala, je l' tako junaci tastature? Tako je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA