Direktor Kancelarije za KiM: Trenutna kriza preti da se pretvori u nešto više

Neprihvatljivo je da neko dovlači silu, specijalne jedinice Rosu sa dugim cevima i oklopnim vozilima na sever KiM i tako stvara potpuno novu realnost na terenu, koja treba da predstavlja osnov za nekakav razgovor koji Kurti nije hteo da vodi pre samo nekoliko nedelja - izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

  • 9
Petar Petković, Dubrava, srpski povratnici napad Foto: Kim.gov.rs

Jednostranim nasilnim potezima Prištine, u situaciji smo da kriza, koju izaziva premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, preti da se pretvori i u nešto mnogo više, ocenio je jutros direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

On je, gostujući na RTS-u, poručio da stanje treba da se vrati na period pre 20. septembra, pa da se tek onda ide u Brisel i razgovara.

Istakao je da Beograd sve vreme insistira na miru, dijalogu, da se sva otvorena pitanja rešavaju u Briselu, da se poštuju briselski sporazumi, sporazumi o slobodi kretanja dok je, ukazuje, Priština sve to odbijala.

Petković je istakao da je važno da svi znamo da će Beograd i predsednik Srbije Aleksandar Vučić insistirati na tome da niko ne može da ponižava Srbiju.

- Tu smo da razgovaramo i pronalazimo rešenja, ali da neko dovlači silu, da dovlači specijalne jedinice Rosu sa dugim cevima i oklopnim vozilima na sever KiM i tako stvara potpuno novu realnost na terenu, koja treba da predstavlja osnov za nekakav razgovor koji Kurti nije hteo da vodi pre samo nekoliko nedelja, to je za nas apsolutno neprihvatljivo - istakao je Petković.

Pripadnici Rosu sinoć skinuli bilbord "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština"

Pripadnici tzv. kosovske policije sinoć su skinuli i bilbord "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština"  koji je postavljen u Ranilugu, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

- Očigledno je Aljbin Kurti krenuo u otvoreni obračun sa Zajednicom srpskih opština i Briselskim sporazumom, čijim kršenjem je i doveo do krize na severu KiM -  napisao je Petković na Tviteru.

Bilbordi sa porukom "Dobrodošli u ZSO" prethodno su postavljeni i u severnom delu Kosovske Mitrovice i Gračanici odakle su takođe uklonjeni.

Podsetimo, tzv. kosovska policija je privela juče u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština", saopštio je direktor Kancelarijr za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Pripadnici KPS skinuli su potom bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu.

Oni su nakon privođenja, morali da napišu izjave, a iz policije im je poručeno da će svakoga ko lepi bilborde ovakvog sadržaja uhapsiti jer je, kako su sami policajci rekli - "zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ugljesa

    23. septembar 2021 | 09:37

    Kada oni skidaju bilbord o zajednici Srpskih opstina to znaci da to nikada nece da usvoje sto znaci da tu mira nece biti.

  • Dragoslav

    23. septembar 2021 | 09:47

    Jakog li Direktora

  • VR-1

    23. septembar 2021 | 09:55

    Daljinskim šaljete direktive naivnim ljudima bez podrške na terenu,jel vama to nije jasno da je štetno i njih ujištavate,to nije više Srbija sa jasnom tendencijom da nikada biti ne može.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA