≫ 

Prištinski specijalci pretukli trojicu Srba na Brnjaku: Jedan teško povređen

Napad na Srbe nije bio ničim izazvan, kažu očevici

  • 75

Video: Četvrti dan blokada na Jarinju i Brnjaku: Prištinski specijalci pretukli trojicu Srba

U blizini administrativnog prelaza Brnjak pripadnici specijalnih snaga policije pretukli trojicu Srba, prenosi Kosovo online.

U blizini administrativnog prelaza Brnjak, nešto posle 11 časova dogodio se ozbiljan incident kada su pripadnici specijalnih snaga policije pretukli trojicu Srba.

Pripadnici Rosu jedinica u opštini Zubin Potok su napala trojicu Srba - Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova, nezvanično saznaje Kosovo onlajn.

Povređeni su prebačeni u KBC Kosovska Mitrovica na dalje preglede, javlja reporter Kosovo onlajn sa lica mesta.

O stepenu njihovih povreda u ovom trenutku se ne zna više detalja.

Napad na Srbe nije bio ničim izazvan, kažu očevici.

Srbi pretučeni na Brnjaku

Foto: Kosovo online

Pripadnici Rosu jedinica su naneli teže povrede Dragiši Vlaškoviću, kom je najpre u Domu zdravlja Zubin Potok ukazana lekarska pomoć.

Četvrti dan blokade administrativnih prelaza

 

Kod prelaza Jarinje i Brnjak noć je protekla mirno i bez incidenata između okupljenih Srba i specijalnih jedinica kosovske policije, javlja Kosovo onlajn.

Nekoliko stotina Srba i dalje se nalazi na oba prelaza na severu KiM i uprkos hladnoći i povremenoj kiši odlučni su da se ne pomeraju sa magistrale u znak protesta zbog izlaska specijalnih odreda policije pod punim naoružanjem i odluke Prištine o uvođenju reciprociteta za registarske tablice.

Započinje i četvrti dan protesta okupljenih Srba, njih je na Jarinju nekoliko stotina, i oni očekuju povlačenje policije sa dugim cevima koji se tu nalaze.

Okupljeni građani severnih kosovskih opština pozdravljaju stav države Srbije i predsednika Vučića u pogledu rešavanja ove krize i ističu da im je jako važno što ih predsednik podržava u nastojanjima da se izbore za svoja prava.

Video: Novi snimci sa Jarinja: Rosu pod punom ratnom opremom i sa dugim cevima, Srbi raspalili vatricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    23. septembar 2021 | 12:47

    A zasto mi ne smemo da posaljemo nasu vojsku? Oni smeju da dovode svoje specijalce i da tuku nase ljude a mi treba da sedimo skrstenih ruku? Nas narod ima pravo da bude zasticen kada KFOR evidentno ne radi svoj posao. Koja je poenta briselskog sporazuma onda. Ovo se moze resiti iskljucivo izmedju Srba i siptara na ovaj ili onaj nacin. 20 godina ova muka traje, dosta je bilo vise. Ili prekinite ovaj teror jednom za svagda ili priznajte Kosovo i spasite nas ovih jada vise.

  • Laki

    23. septembar 2021 | 12:17

    I sta kaze Brisel na ovo?????? Da su nasi pretukli siptarcinu neku rat bi poceo.

  • Ccc

    23. septembar 2021 | 12:50

    PUSTAJTE LEGIJU IZ ZATVORA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA