"Nećemo tolerisati fizičko nasilje, maltretiranje i napade na srpski narod na KiM"

- Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti su i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, nikoga nisu provocirali, već su postali mete samo zato što su Srbi - navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petra Petkovića

  • 4
Petar Petković Petar Petković / Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, ni jednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petra Petkovića, koji je reagovao na jutrošnje događaje kada su pripadnici specijalnih jedinica Rosu u blizini administrativnog prelaza Brnjak pretukla trojicu srpskih mladića.

- Mi fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod na KiM nećemo tolerisati i to svi moraju dobro da shvate - navodi se u saopštenje za javnost direktora Kancelarije za KiM.

- Da budem sasvim jasan. Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na severu pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, reč je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva - istakao je Petković i dodao da je sada više nego jasno da njega ne zanima nikakav dijalog, ni rešenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, već ga zanima da na silu pokušava da osvoji sever Kosova i Metohije.

Petković zbog toga još jednom moli Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti.

Video: Novi snimci sa Jarinja: Rosu pod punom ratnom opremom i sa dugim cevima, Srbi raspalili vatricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA