Ursula fon der Lajen u sredu u Beogradu: Predsednica Evropske komisije obilazi region

Pre kraja meseca putujem u region da pošaljem jak signal naše posvecenosti procesu proširenja. To dugujemo svim mladim ljudima koji veruju u budućost u Evropi - poručila je fon der Lajen sredinom septembra najavljujući ovu posetu

  • 8
Ursula fon der Lajen

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen dolazi 29. septembra u zvaničnu posetu Beogradu, najavljeno je u Briselu.

- Pre kraja meseca putujem u region da pošaljem jak signal naše posvecenosti procesu proširenja. To dugujemo svim mladim ljudima koji veruju u budućost u Evropi - poručila je fon der Lajen sredinom septembra najavljujući ovu posetu.

U Evropskoj komisiji navode da Ursula fon der Lajen svoj "program na Zapadnom Balkanu” počinje 28. septembra dolaskom u Tiranu i posetom Skoplju.

Sledećeg dana, u sredu fon der Lajen putuje u Prištinu, zatím i Podgoricu odakle povodne stiže u Beograd.

Posetu regionu predsednica EK završava u četvrtak u Sarajevu.

U Briselu navode da će tačna agenda i raspored sastanka koje će Lajen imati sa zvaničnicima u Beogradu i regionu biti objavljne početkom sledeće nedelje.

U EK dodaju da do ove posete dolazi neposredno pred samit EU Zapadni Balkna koji će 6. oktobra biti održan u Sloveniji i gde bi trebalo da se ne samo potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana i njegove dalje integracije već i da se obezbedi dodatni podsticaj primeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

Ursula fon der Lajen je tokom govora o Stanju EU poručila da je ”ulaganje u budućnost Zapadnog Balkana ulaganje u budućost EU”.

Video: Vučić: Merkel u ponedeljak u Beogradu! Imaću susrete i sa fon der Lajen, Erdoganom, Lajčakom, Ramom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    24. septembar 2021 | 13:16

    Ovi počeli nešto mnogo da nas obilaze

  • Cv

    24. septembar 2021 | 14:10

    Ova ce da dovrsi sto je Merkelova zapocela.

  • 🤡

    24. septembar 2021 | 15:22

    Ова је уништила Немачку уништиће све и код нас

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA