≫ 

"Todosijević dobio poziv za zatvor. Ako sad popustimo, pitanje je gde će ROSU sledeće upasti"

Ono što se sada dešava na severu KiM, brutalno demonstriranje sile, predstavlja sitnicu u odnosu na ono što Priština zapravoželi da izazove - rekao je Petar Petković

  • 6

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, obratio se iz Vlade Srbije, gde je govorio o trenutnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

- Ivan Todosijević je dobio poziv da se 6. oktobra javi na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 2 godine - rekao je Petković i podsetio da je to usledilo nakon njegovih izjava o Račku.

- U trenutku kada se suočavamo sa ozbiljnom krizom na severu KiM, zbog jednostranih i nasilnih poteza Aljbina Kurtija, pre svega zbog dovođenja specijalaca ROSU sa dugim cevima i oklopnim vozilima na sever gde pokušavaju da silom uteraju strah srpskom narodu, dolazi novi udar na Srbe na KiM i novi pritisak iz Prištine - rekao je Petković na vanrednoj pres konferenciji.

On je precizirao da je Ivan Todosijević dobio poziv da se 6. oktobra do 12 sati javi u pritvorni centar u Mitrovici na izdržavanje zatvorske kazne od dve godine, nakon što je Apelacioni sud u Prištini potvrdio presudu Osnovnog suda da je Todosijević kriv jer je, kaže, rekao istinu o Račku.

Petković je naveo da svega toga ne bi bilo da je poštovan Briselski sporazum, jer su u ovom slučaju Todosijeviću presudili Albanci.

- Todosijević je čestit čovek, koji uživa veliki ugled i poverenje u svojoj sredini, i postao je simbol stradanja srpskog naroda na KiM. Presuda Todosijeviću je presuda celom srpskom narodu na KiM - poručio je Petković.

On je rekao da je želja Prištine da Srbi slobodno misle i govore.

- Da valjda Srbi spuštaju ramena i savijaju glave i razmišljaju na način kako diktira Priština. Neće moći. Sve interpretacije iz Prištine srpski narod neće prihvatiti. Istina o Račku je ono što misli i oseća svaki čestit i iskreni Srbin - rekao je Petković.

Podsetimo, građani na severu Kosova i Metohije peti dan protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, a noć je protekla mirno.

Nezadovoljni odlukom prištinskih vlasti o zameni registarskih tablica, građani su odlučni da nastave protest do ispunjenja zahteva - povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije Rosu i ukidanje odluke o registarskim tablicama, prenosi Kosovo onlajn.

Građani protestuju mirno na samo stotinak metara od pripadnika Rosu.

Video: Novi snimci sa Jarinja: Rosu pod punom ratnom opremom i sa dugim cevima, Srbi raspalili vatricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    24. septembar 2021 | 15:20

    Vinse samo obracate i pricate a nista ne radite pp.tom pitanju da se sredi situacija samo bla bla

  • Ivan

    24. septembar 2021 | 17:13

    Aj ne galami vise ili preduzmi nesto ili cuti vise, sto vise pricate sve vise gaze narod dole...

  • Lazar

    24. septembar 2021 | 16:21

    To reci tvom šefu što ne reaguje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA