≫ 

Brnabić: Očigledno je da je Beograd spreman na dijalog, a Priština ne

O situaciji na KiM Brnabićeva je govorila na svim sastancima, a na pitanje da li je bilo povretne reakcije, kaže da je bilo uz naglasak da se jedno čuje na sastanku a drugo se dešava u praksi

  • 1
Ana Brnabić Njujork  Generalna skupština Ujedinjenih nacija UN Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na kraju posete SAD gde je učestvovala u debati Generalne skupštine UN da je u razgovorima čula da je više nego očigledno da je Srbija spremna na dijalog i da je očigledno da Priština nije.

- O kovidu sam imala dosta toga da kažem zato što Srbija jeste pokazala svoju najjaču stranu. Bilo mi je važno da naglasim da je Srbija donirala više od milion doza, ali ono što mi je bilo važno kada pričamo o KiM jeste da pričamo nešto o ljudskim pričama jer nisu to brojevi i nisu samo floskule da se tamo teško živi i da KiM ostaje teritorija sa najmanje povratnika od svih postkonfliktnih teritorija na celom svetu- rekla je premijerka Brnabić za RTS.

O situaciji na KiM Brnabićeva je govorila na svim sastancima, a na pitanje da li je bilo povretne reakcije, kaže da je bilo.

- I uglavnom je bila bolja nego što sam očekivala, ali da ne dajem lažne nade, i ja sam dovoljno dugo u politici da znam da može jedno da se čuje na sastanku, a da u praksi bude drugo, ali sam čula da je više nego očigledno da je Srbija spremna na dijalog i da je očigledno da Priština nije. Čula sam takođe, i to mi je važno jer me je iznenadilo, koliko misle da nikada situacija nije bila ozbiljnija i na ivici sukoba. Pitali su me šta može da se uradi - ja sam rekla - dijalog", navela je premijerka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    26. septembar 2021 | 00:12

    ""Brnabić: Očigledno je da je Beograd spreman na dijalog, a Priština ne""" ________________________________Aman ljudi , Priština je Srpski grad u juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji. Ne nazivajte PRISTINA,KOSOVSKI TO NISU VEC SE RADI O ALBANCIMA TJ ALBANSKIM TERORISTIMA ISTI ONI KOJI SU UBIJALI NA KOSARAMA,PASTRIKU i sad sa tim TERORISTIMA VLADA SRBIJE DA VODI DIJALOG ?, POTPUNO LUDILO I PONIZAVANJE SRBIJE...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA