≫ 

Fajon: Ni vlast ni opozicija u Srbiji nisu potpuno zadovoljni dijalogom o izbornim uslovima

Međustranački dijalog u kojem je učestvovao Evropski parlament je završen i o dokumentu koji smo predložili nećemo ponovo pregovarati - ističe evroposlanica Tanja Fajon

  • 6
Tanja Fajon

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Poslanica Evropskog parlamenta (EP) Tanja Fajon izjavila je da ni vlast ni opozicija u Srbiji nisu potpuno zadovoljni međustranačkim dijalogom o izbornim uslovima, i da je to dobro, jer znači da će svaka strana morati nečim da doprinese normalizaciji odnosa.

Fajon je za list Blic rekla da ne znači da će izborni proces biti savršen nakon predloga koje su dali posrednici u dijalogu iz Evropskog parlamenta, ali da je to korak za poboljšanje izbornih uslova.

- Volela bih da opozicija van parlamenta iskoristi priliku, da se pridruži izradi novih pravila za nacionalne emitere i bude deo RIK - rekla je Fajon.

Ona je dodala da je međustranački dijalog u kojem je učestvovao EP završen i da se o dokumentu koji su predložili neće ponovo pregovarati.

- U svakom slučaju, EP će pomno pratiti razvoj događaja i način na koji će sporazum biti sproveden. Stanje demokratije u Srbiji nije sjajno, a sporazum je samo prvi korak ka poštenim izborima i boljoj demokratiji srpskog naroda - navela je Fajon.

Prema njenim rečima, na srpskoj je strani da to iskoristi na najbolji način i povrati poverenje građana u izborni proces.

- Oni to zaslužuju. Ostajemo im na raspolaganju za svaku pomoć i smernice - navela je Fajon.

Video: Predsednik Srbije razgovarao sa Vladimirom Bilčikom i Tanjom Fajon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pesnik

    26. septembar 2021 | 10:29

    Dosad je bio dovar izborni zakon i bez gospodje Fajon . Zakon da se promeni narod ni on nece pomoci nekima da se domognu vlasti. Sve podrske bez naroda su nepotrebne i prazne. Brukanje zemlje i gradjana pokazivati svetu da se u Srbiji ne mogu dogovoriti pada u vodu nikakav tutor nece da promeni volju narodu koji ima oci ,pamet i usi.

  • Mile

    26. septembar 2021 | 10:10

    Hahahahahha!!

  • PRC

    26. septembar 2021 | 10:04

    Najnezadovoljniji u Srbiji je narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA