≫ 

Kolona vozila kosovske policije rano jutros prošla kroz Zubin Potok na putu za Brnjak: Sedmi dan protesta

Srbi sa severa Kosova i Metohije sedmi dan zaredom mirno protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak

  • 12
Kosovo, granica Brnjak, barikade Foto: Tanjug/AP

U ranim jutarnjim satima, kolona vozila kosovske policije prošla je kroz Zubin Potok na putu za adminstrativni prelaz Brnjak na Kosovu i Metohiji, prenosi Klan Kosova.

U međuvremenu, kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je juče lidere stranaka na sastanak radi razgovora o situaciji na severu.

Sa druge strane na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot juče je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK. Kancelarija za KiM oštro je osudila ovaj incident i pozvala narod da ne naseda na provokocije koje "imaju za cilj da zaplaši i oteraju Srbe sa svojih ognjišta".

Podsećanja radi, Srbi sa severa Kosova i Metohije sedmi dan zaredom protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak protiv mera koje su uvele prištinske vlasti, a prema kojima vozila sa srpskim registarskim tablicama moraju da imaju privremene kosovske tablice pri ulasku u pokrajinu.

Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siptari horde sa kavkaza

    26. septembar 2021 | 10:10

    Terorisati vrsljaju po srpskoj svetoj zemlji

  • gallis

    26. septembar 2021 | 10:33

    Šiptari prizovite se pameti i samo lepo sa Srbijom.To što vas Ustaše instruišu neće vam uspeti posebno što su juče i Ameri izjavili da se neće mešati ako napadnete srpske civile a Srbija vojno reaguje,znači pogroma Srba po receptu"oluja" neće biti.Možete se udruživati sa Bošnjacima i Milogorcima ali sitne ste ribe za Srbiju koja nezaustavljivo vojno i ekonomski jača.Znači Amerika se neće mešati a Nemačka pogotovo jer 70000 ljudi radi u njihovim firmama u Srbiji i imaju 6 milijardi € razmene sa nama sa daljnom ekspanzijom.Nemačka ulaže u Srbiju ne što je zaljubljena u nas već sto smo Eldorado radne snage u ovom delu Balkana i što ostale brojčano nadjačavamo,imamo idealan položaj i jaku infrastrukturu.Zapadnjaci sve i da hoće da ulažu u okruženje to im je manje isplativo zbog manjih država i što je većina okupirana turizmom.Prizovite se pameti jer ako tako nastavite lupićemo vam takve sankcije da će vam se pušiti a ni jednog srpskog civila ne smete pipnuti jer će vam suditi naši vojni i civilni sudovi odmah pri povratku Srbije na Kosovo.

  • Gk

    26. septembar 2021 | 11:20

    Siptarske pekare i rade po Beogradu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA