Eskobar ide u Brisel na razgovore o krizi na severu KiM

U Stejt departmentu je rečeno i da Vašington ulaže zajedničke napore kako sa vladama Kosova i Srbije, tako i sa partnerima u EU i NATO kako bi se prevazišla novonastala situacija

  • 0
Gabriel Escobar  Gabrijel Eskobar

Foto: U.S. Embassy in Serbia

Gabrijel Eskobar, zamenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja američkog Stajt departmenta, naredne sedmice doputovaće u Brisel kako bi sa evropskim partnerima razmotrio trenutnu situaciju na Kosovu, potvrđeno je za Radio slobodna Evropa (RSE) u Stejt departmentu.

Takođe, sa istog mesta je naglašeno da SAD podržavaju ponudu EU da u predstojećoj sedmici Brisel bude domaćin nastavka dijaloga i pozivaju Beograd i Prištinu'''da se ponovo angažaju otvoreno, ozbiljno i što pre'', navodi RSE, a prenosi Tanjug

Srbi sa severa Kosova i Metohije već sedam dana protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak protiv mera koje su uvele prištinske vlasti, a prema kojima vozila sa srpskim registarskim tablicama moraju da imaju privremene kosovske tablice pri ulasku u pokrajinu.

U Stejt departmentu je za RSE rečeno i da Vašington ulaže zajedničke napore kako sa vladama Kosova i Srbije, tako i sa partnerima u EU i NATO kako bi se prevazišla novonastala situacija.

Ističe se da se razmatraju neposredni koraci za deeskalaciju krize i izbegavanje radnji koje bi mogle povećati tenziju, ugroziti napredak dijaloga koji se vodi uz posredovanje EU poslednjih 10 godina i negativno uticati na život građana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA