≫ 

Brnabić: EU ne radi ništa po pitanju Kosova

Predsednica Vlade ističe da se jasno krši Briselski sporazum, jer na severu КiM ne bi smele da budu specijalne jedinice Rosu, niti je devet godina od dogovora formirana Zajednica srpskih opština

  • 6
Ana Brnabić Njujork  Generalna skupština Ujedinjenih nacija UN

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Evropska unija u ovom trenutku „ne radi ništa, ili radi vrlo malo“ po pitanju aktuelnih dešavanja na severu Kosova.

- Ja nemam ništa dobro da kažem o ponašanju Evrope, o ponašanju EU, i pre svega mislim da je to (Briselski sporazum) pitanje EU. Njihov potpis je na briselskom sporazumu - rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Istakla je i da se na Кosovu jasno krši Briselski sporazum, jer na severu Кosova ne bi smele da budu specijalne jedinice Rosu, a ni devet godina od tog dogovora nije formirana Zajednica srpskih opština.

Ona je ocenila da EU „ne samo što toleriše da se Briselski sporazum ne sprovodi devet godina, već ćuti na njegovo jasno kršenje“.

- I onda EU kaže na nekom od sastanaka u Njujorku na kojima sam bila ‘šta bi mi mogli da uradimo da bi došlo do deeskalacije’. Pa mogli bi da poštujete svoju reč, to bi mogli da uradite. Za početak, nakon evo skoro devet godina, da kažete, kada ste garant Briselskog sporazuma, da garantujete njegovu implementaciju, i ovo što trenutno imamo nestalo bi za pet minuta - kazala je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    27. septembar 2021 | 11:36

    BRISEL PODRZAVA PROGON SRBA SA KOSOVA I STVARANJE VELIKE ALBANIJE A NATO VODI RAT PROTIV PRAVOSLAVLJA KOJI CE DA SE ZAVRSI NUKLEARNIM RATOM - BAJDEN JE DOSAO !!!

  • Zg

    27. septembar 2021 | 11:34

    E pa onda gospodo stvari u svoje ruke, pa šta bude - bude. Dosta je ova zemlja propatila kroz vekove, i previše je ljudi živote dalo da bi nam se ovako sa teritorijom igrali.

  • Map

    27. septembar 2021 | 11:46

    I to si tek sad ukapirala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA