Dačić: Protiv sam prekida dijaloga sa Prištinom, EU da se izjasni stoji li iza Briselskog sporazuma

- EU niti se čuje, niti oglašava, već samo upozorava obe strane, a trebalo bi da upozorava ili sankcioniše onu stranu koja krši sporazum - izjavio je predsednik Skupštine Srbije

  • 3
Ivica Dacic, SKUPSTINA SEDNICA MINISTRI Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je protiv prekida dijaloga s Prištinom i istakao da Beograd to ne sme da učini, ali da mora da traži da se Evropska unija izjasni da li stoji iza Briselskog sporazuma, u čijem je postizanju posredovala i čiji je garant.

U izjavi za današnju „Politiku“, Dačić je rekao da mu je neshvatljivo da posle toliko godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, samo Srbija poštuje dogovoreno.

- Neshvatljivo je da je samo Srbija bila konstruktivan faktor, a da je druga strana odbila da primeni ono što je naš razlog prihvatanja sporazuma – formiranje Zajednice srpskih opština - istakao je Dačić.

On je ukazao da se EU „niti čuje, niti oglašava“, već samo upozorava obe strane, a trebalo bi da upozorava ili sankcioniše onu stranu koja krši sporazum.

Podsetio je da su prošle nedelje kosovske vlasti bez ikakve najave upale na sever Kosova, što je direktno kršenje svih dogovora.

- Pravo je pitaje da li EU misli da je Brioselski sporazum aktuelan ili nije i pošteno je da nam to kažu - zaključio je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Berislav

    27. septembar 2021 | 12:42

    Pa jel vam nije 10 godina dovoljno da vidite da od sporazuma nema ništa.

  • Lord

    27. septembar 2021 | 13:19

    Čuj ti "knedlicu"...

  • NI-1

    27. septembar 2021 | 13:34

    Dačiću je mesto na KiM,tamo je rođen pa neka se dogovori snjima i sklopi sporazum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA