Vučić prihvatio poziv za "Nedelju održivosti" u Abu Dabiju

Predsednik Srbije i ambasador UAE su ovom prilikom razgovarali o daljem razvoju bilateralnih odnosa i potencijalima za saradnju u različitim oblastima

  • 2
Aleksandar Vučić, Serz Serž Bramerc Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarakom Al Daherijem, koji mu je preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda i pozvao ga da početkom godine prisustvuje otvaranju "Nedelje održivosti 2021" u Abu Dabiju.

Uz zahvalnost i pozdrave šeiku Mohamedu, Aleksandar Vučić je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje na manifestaciji u Abu Dabiju, posvećenoj razvoju tehnologije i veštačke inteligencije i njihovoj primeni u različitim sektorima privrede i drugim sferama života, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić sa ambasadorom UAE

Rukovodstvu i građanima UAE čestitao je na uspešnoj organizaciji Svetske izložbe "Ekspo 2020", koja će ove nedelje biti otvorena u Dubaiju.

U saopštenju se navodi da su se dvojica sagovornika saglasila da je i ova prestižna manifestacija potvrda visokog ugleda i sve većeg uticaja UAE u svetu.

Predsednik Vučić je, imajući to u vidu, rekao da je zahvalan šeiku Mohamedu, za kojeg ga veže iskreno prijateljstvo, što posvećuje pažnju razvoju odnosa Srbije i UAE.

Predsednik Srbije i ambasador UAE su ovom prilikom razgovarali o daljem razvoju bilateralnih odnosa i potencijalima za saradnju u različitim oblastima, konstatujući da zajednički projekti dve zemlje značajno doprinose ekonomskom razvoju naše zemlje.

Vučić je rekao da je ponosan na napredak projekta "Beograd na vodi", koji je, kako kaže, postao simbol glavnog grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA