≫ 

Deveti dan protesta Srba s Kosova i Metohije: Juče napadnuti u Kosovskoj Mitrovici

Helikopteri Kfora u dva navrata su juče nadletali Jarinje i Brnjak, kao i sever Kosova i Metohije

  • 4
Jarinje Kosovo Serbia Tension Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavkovic

Nastavlja se protest Srba s Kosova i Metohije, nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica.

Na Kosovu i Metohiji i dalje je napeta situacija, kosovski specijalci se ne povlače sa položaja i Srbi ne odustaju od mirnog protesta, javlja RTS.

Helikopteri Kfora u dva navrata su juče nadletali Jarinje i Brnjak, kao i sever Kosova i Metohije.

Iz Kfora poručuju da "pomno prate situaciju na celom Kosovu i da su povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sever".

- Kfor pomno prati situaciju na celom Kosovu i ostaje fokusiran na svakodnevnu primenu svog mandata - proisteklog iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. - kako bi se osiguralo bezbedno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. Kfor je povećao broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i severno Kosovo - naveli su iz Kfora za Kosovo onlajn.

Grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova i Metohije napadnuta je juče u južnom delu Kosovske Mitrovice. Niko nije teže povređen, iako su neki napadnuti flašama i noževima.

Kosovska agencija za civilnu registraciju objavila je podatak da je od 20. septembra, kada je uvedena mera izdavanja privremenih tablica, do danas izdala nešto više od 10.000 tablica uglavnom na prelazima, a deo i na teritoriji severa Kosova i Metohije. Najveći broj tablica izdat je na administrativnom prelazu Merdare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    28. septembar 2021 | 07:56

    Само тврдо и срећноооо

  • 28. septembar 2021 | 08:38

    Albanci dok nedobiju po nosu nece se smiriti, sve misle neko drugi ce ih braniti

  • NI-1

    28. septembar 2021 | 09:13

    Mogu da protestuju za drge loše stvari ali za tablice NE,druga država je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA