Drecun: Neka se Kfor ponaša kao faktor stabilnosti

Bojim se da je pojavljivanje Kfora možda uzrokovano našim aktivnostima u centralnoj Srbiji i pokazivanje prisustva da su tu i da nadgledaju situaciju - ističe predsednik skupštinskog odbora za KiM

  • 3
Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun potvrdio je da je juče bilo sastanka između Kfora i prištinske samouprave i da je ponuđeno da Kfor zameni Rosu na punktovima na severu Kosova, ali se ne zna da li je to prihvaćeno.

- Kfor je bio prisutan i 20. septembra pa smo dobili destabilizaciju situacije, ako već jesu faktor stabilnosti, ne smeju to da dozvole - rekao je za RTS Drecun.

Dodao je da su Kfor i Euleks znali da će premijer privremenih prištinskih instiotucija Aljbin Kurti poslati specijalne jedineice policije na sever KiM i da se nisu usprotivili tome.

- Ako Kfor želi da bude faktor stabilnosti, neka se ponaša tako. Bojim se da je pojavljivanje Kfora možda uzrokovano našim aktivnostima u centralnoj Srbiji i pokazivanje prisustva da su tu i da nadgledaju situaciju - dodao je Drecun.

Podsetio je da su pripadnici specijalne policije nekoliko puta nepotrebno maltretirali Srbe, a Kfor nije bio tu.

Drecun smatra da je politička akcija najvažnija kako bi Priština bila naterana da povuče specijalce sa severa pokrajine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    28. septembar 2021 | 09:25

    MALIGNI UTICAJ AMERA NA OKUPIRANOM KOSOVU JE RAZARAJUCI ZA SRBE I SRBIJU!!!

  • Siptari horde sa kavkaza

    28. septembar 2021 | 11:51

    Lepo si rekao samo nemas kome oni su okupatori gde god dodju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA