≫ 

Vlasti u Prištini kupuju oružje od Hrvatske

U rukama kosovskih vojnika uskoro se očekuje naoružanje i oprema hrvatske proizvodnje - najavio je ministar odbrane privremenih institucija u Prištini

  • 15

Primenom sporazuma između dve zemlje o vojnim nabavkama, vojnici takozvanog Kosova mogu da očekuju naoružanje i opremu iz Hrvatske, prenosi Kljan Kosova.

Vojska Kosova uniforma Vojska tzv. Kosova / Foto: Shutterstock

- U rukama kosovskih vojnika uskoro se očekuje naoružanje i oprema hrvatske proizvodnje - izjavio je ministar odbrane privremenih institucija u Prištini Armend Mehaj posle sastanka sa hrvatskim kolegom Mariom Banožićem.

Prema rečima bivšeg komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Kadrija Kastratija, takav dogovor je veoma koristan za Kosovo, prenosi Kosovo Onlajn.

Hrvatski mediji prenose da su Banožić i Mehaj razgovarali "o potencijalima buduće vojno-tehničke suradnje", kao i da je potvrđena snažna bilateralna veza Hrvatske i tzv. Kosova koja je podignuta na viši nivo nakon sastanka Banožića i Mehaja u aprilu u Zagrebu.

- Hrvatska spremna da pomogne Kosovu da transformirše svoje sigurnosne snage u regularnu vojsku. Hrvatska je spremna da podupre taj proces - izjavio je Banožić još u aprilu.

Video: Srbi ispratili ROSU sa Jarinja uz povike Srbija, Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA