≫ 

"Da li ćemo sahranjivati braću kao 1999?" Vučiću se obratila Sofronijevićeva sestra, Srbi tražili zaštitu

Srbi su na sastanku od predsednika zatražili da ih zaštiti, njihovu decu i njih, koji kažu da žele da ostanu da žive na KiM

  • 65

Da li ćemo sahrnajivati braću kao 1999 - pitala je danas predsednika Srbije sestra Srećka Sofronijevića koji je danas ranjen u akciji ROSU i KPS.

- Da li će država stati iza nas ili ćemo sami braniti. Hoćemo li doći u situaciju da nemamo da platimo osnovne stvari. Sve su nam ukinuli - rekla je ona.

Rekla da su došli u situaciju da moraju u Rašku po lekove, da za to plaćaju taksi jer nemaju prevoz.

- Ne znam više šta da radim. Sin je morao da mi ode ode sa Kosova, radio je u policiji. Željna sam svog sina, svojih unučića. Da li i ja sada moram da napustim svoje ognjište, kao devedesetih godina? - upitala je ona.

Srbi su na sastanku od predsednika zatražili da zaštiti njihovu decu i njih, koji kažu da žele da ostanu da žive na KiM.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je danas predsedniku Srbije da će srpski narod na Kosovu i Metohiji, ukoliko se nešto slično poput ovoga danas dogodi, pružiti otpor i braniće se svim sredstvima.

- Ukoliko se sledeći put desi nešto ovako, imaćeo opšti otpor. Ma šta to značilo i kako god to shvatili, ali branićemo se svim raspoloživim sredstvima - rekao je Rakić, i na te reči dobio aplauz prisutnih Srba.

Rakić je dodao i da nikako ne može da razume da neko puca na goloruki narod.

- Sledeći put ako se desi, neće na ovome ostati, branićemo se svim sredstvima. Ne znam da li ćemo se odbraniti, ali ćemo se braniti - rekao je Rakić, na šta su okupljeni povikali da neće ni biti sledećeg puta, jer će Srbi sami reagovati i braniti se.

Video: Rakić poručio Vučiću: Ako se ovo ponovo desi, branićemo se svim raspoloživim sredstvima

Na to se nadovezala jedna meštanka sa KiM, koja je rekla Vuciću da je obećao da će poslati vojsku na KiM da brani građane, ako jedan metak bude ispaljen.

- Mi nemamo čime… Pucali su na nas, bacali suzavac, morate da nas odbranite. Mi nemamo kako da se odbranimo - rekla je ona, dok je predsednik vidno potrešen slušao svedočenja Srba.

Vučić rekao kosovskim Srbima da će saslušati sve što imaju da kažu i odgovoriti na pitanja.

- Neću moću da vam kažem sve što znamo jer ćemo neke stvari morati da ostavimo za manji skup i svakako bez kamera. Na kraju ću odgovoriti na sve što imate da mi kažete i da pokušamo da se dogovorimo šta nam je u narednom periodu činiti - rekao je Vučić.

Video: Srećku Sofronijeviću Albanci su pucali u leđa: Srbin je ranjen tokom upada specijalne jedinice Rosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zepe

    13. oktobar 2021 | 21:13

    Jedno pitanje za sve vajne komentatore koji u negativnom kontekstu tumače poteze srpske strane i one koji u ime neke demokratije nalaze opravdanje za postupke šiptarskih vlasti.Gde to u srcu Evrope postoji država da se jednom narodu zabranjuju naj elementarnih a ljudska prava!!?Pravo na jezik,pismo,slobodu govora,pravo na veroispovest i ograničenje kretanja?Gde još u Evropi dete ide u školu pod pratnjom KFOR-a da ga ne bi maltretirali šikanirali ili ga na neki drugi način zlostavljali!Svi neka se zamisle nad ovim činjenicama pre nego što napišu komentar koji osuđuje one koji štite ove ljude kojima je potrebna zaštita i svaka druga pomoć? I za kraj : Šta bi bilo da neko upuca građanina hrvatske,slovenačke,albanske nacionalnosti u Srbiji ?Strašno i za svaku osudu!

  • Beba

    13. oktobar 2021 | 16:45

    Držite se srbi moji,jel ostadoste na milost božju jel vas izdajice srpskog roda prodadoše kad su prodali ognjište i zemlju dedova i pradedova .De ce im duša prodana

  • Dule

    13. oktobar 2021 | 19:06

    Kakvih sve ( razmišljanja) komentara ima - da se čovek zapita u kakvoj mi to zemlji živimo ???????????????????? Pojedinci su toliko puni mržnje prema svemu što ova vlast uradi - da su u stanju da prodaju veru za večeru !!! Srbija se brani na Kosovu- u Republici Srpskoj - a ne u Beogradu,N.Sadu,Kraljevu, Kragujevcu,Nišu ... Na žalost ova država je puna idiota !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA