≫ 

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnicu protiv Edina Vranja

Tužilaštvo za ratne zločine će podneti predlog Višem sudu u Beogradu, Odeljenju za ratne zločine za ustupanje krivičnog gonjenja u navedenom predmetu organima BiH

  • 3
Edin Vranj Printskrin: Youtube/EUPMchannel

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv Edina Vranja, koji je uhapšen 11. septembra na graničnom prelazu Uvac.

"Dana 13. oktobra 2021. godine, Tužilaštvo za ratne zločine je podiglo optužnicu KTO-5/21 protiv osumnjičenog Edina Vranja, zbog krivičnog dela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. KZ SRJ. Na osnovu propisa kojima se reguliše regionalna saradnja između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovora između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, Tužilaštvo za ratne zločine će podneti predlog Višem sudu u Beogradu Odeljenju za ratne zločine za ustupanje krivičnog gonjenja u navedenom predmetu organima Bosne i Hercegovine", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu je Vranju produžio pritvor za još mesec dana.

Vranj se sumnjiči za ratne zločine na području Goražda.

Video: Veselji: Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA