≫ 

Poslanici u Skupštini Srbije postavljali pitanja o dešavanjima na severu Kosova

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević apelovao je na Vladu Srbije da povodom dešavanja na severu KiM zvanično traži reakciju Evropske unije, koja je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, kao i od specijalnog izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka koji, kako kaže, još ćute po ovom pitanju

  • 1
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad, a na početku sednice postavljaju pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević apelovao je na Vladu Srbije da povodom dešavanja na severu KiM zvanično traži reakciju Evropske unije, koja je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, kao i od specijalnog izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka koji, kako kaže, još ćute po ovom pitanju.

Milićević je kazao da je NATO pokazao neozbiljan odnos u vezi sa upadom ROSU u Severnu Mitrovicu.

- Juče su pucali u leđa nenaoružanim Srbima pod obrazloženjem da sprovode zakon. Od kada se u 21.veku zakon sprovodi topuzom, odnosno puškama - upitao je Milićević i dodao da je svima jasno da to nema veze sa istinom.

Milićević je kazao da je za sutra zakazana sednica SB UN na temu poslednjih događaja, navodeći da SPS pruža nedvosmislenu podršku državnom rukovodstvu, predsedniku Srbije Aleksanadru Vučiću koji je poručio da će Srbija zaštititi i braniti svoj narod.

Poslanik Srpske napredne stranke Dragoljub Atanacković je takođe dao podršku predsedniku Vučiću koji je, kaže, učinio sve da smiri situaciju.

Atanacković je ocenio da bi “igra” koju igraju kosovski političari, verovatno zbog izbora, mogla da napravi velike problem.

- Na Kosovu i Metohiji žive i Romi, i ja njima upućujem podršku i poruku da se čuvaju. 1981.godine počelo je naglo iseljavanje i oko 30.000 Roma sa teritorije KiM je iseljeno u zemlje zapadne Evrope, jedan deo u Crnu Gori, jedan u Srbiju - rekao je Atanacković.

Poslanici su nakon postavljanja pitanja prešli na raspravu o izveštajima nezavisnih tela, među kojima je i izveštaj Fiskalnog saveta za 2020. godinu.

Video: Srbija dobila novu vladu, Ana Brnabić drugi put premijerka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA