Savet bezbednosti danas o Kosovu i Metohiji, Selaković o poslednjoj akciji na severu pokrajine

U najnovijem izveštaju, Gutereš je pozdravio obnavljanje dijaloga između Beograda i Prištine i pozvao na poštovanje postojećih sporazuma, kako bi se sprečio zastoj u procesu koji traje dugi niz godina

  • 5
UN Security Council, sednica saveta bezbednosti, ujedinjene nacije Foto: Profimedia

Savet bezbednosti UN razmatraće danas redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara Antonija Gutereša o situaciji na Kosovu i Metohiji.

U najnovijem izveštaju, Gutereš je pozdravio obnavljanje dijaloga između Beograda i Prištine i pozvao na poštovanje postojećih sporazuma, kako bi se sprečio zastoj u procesu koji traje dugi niz godina.

Na današnjem zasedanju Saveta bezbednosti UN u Njujorku obratiće se i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, koji će imati priliku da govori o poslednjoj akciji na severu pokrajine u kojoj je Priština upotrebila vatreno oružje.

Prethodna sednica Saveta bezbednosti održana je u aprilu putem video-linka, zbog pandemije virusa korona.

SAD su se ponovo u aprilu založile da misija Unmika bude privedena kraju. Rusija je bila protiv i ukazala na značaja formiranja zajednice srpskih opština.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    15. oktobar 2021 | 10:36

    Na koje sporazume Guteres misli? Jel na one sto su Srbi potpisali i ispostovali,ili na one koje su potpisali šiptari,pa sad kazu da ih to ne zanima???

  • mihailovic

    15. oktobar 2021 | 12:35

    Ako Srbija zeli celu juznu Srbiju Kosovo i Metohiju onda treba prekinuti pregovore u Briselu sa albanskim teroristima i vratiti UN r-1244 u UN i zajedno sa Rusijom i Kinom zahtevati da ODKB zameni KFOR koji je mentor albanskih terorista u stvaranju njihove drzave na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije i time stvoriti uslove povratak Srbije na celo Kosovo i Metohiju.

  • mihailovic

    15. oktobar 2021 | 12:25

    Ako Srbija zeli da zadrzi celu juznu Srbiju Kosovo i Metohiju onda treba prekinuti pregovore u Briselu sa albanskim teroristima i vratiti UN r-1244 u UN gde zajedno sa Rusijom i Kinom zahtevati da ODKB zameni KFOR koji je mentor albanskih terorista u stvaranju njihove drzave na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije i time stvoriti uslove povratak Srbije na celo Kosovo i Metohiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA