"Gutereš objektivno o KiM, interesovao se za situaciju u regionu": Selaković o detaljima razgovora u SAD

Ministar spoljnih poslova je rekao da su dobijena uveravanja da će Misija Unmika na Kosovu i Metohiji nastaviti da deluje nepristrasno, u skladu sa mandatom koji joj je dat i poveren u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije

  • 0
Antonio Gutereš Antonio Guterres Foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je posle razgovora sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom da je njegov sagovornik pokazao izuzetno veliko interesovanje za dešavanja u regionu, posebno u BiH, a objektivno je govorio i o Kosovu.

Selaković je naveo da je Gutereš istakao potrebu za što većom i intenzivnijom saradnjom Srbije i Hrvatske sa ciljem što veće i bolje stabilizacije našeg regiona.

On je rekao da su dobijena uveravanja da će Misija Unmika na Kosovu i Metohiji nastaviti da deluje nepristrasno, u skladu sa mandatom koji joj je dat i poveren u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Selaković je naveo da je reakcija generalnog sekretara UN na poslednje događaje na Kosovu i Metohiji ista kao i šefa Unmika Zahira Tanina, koji je o tome objektivno i jezgrovito govorio.

- Činjenica da je Tanin posvetio gotovo 40 odsto svog brifinga toj situaciji deli i sam generalni sekretar. To smo posvedočili u toku ovog sastanka - rekao je Selaković.

On je dodao da je Gutereša upoznao sa rezultatima ekonomskih i društvenih reformi u Srbiji, te da je Gutereš pozdravio incijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića "Otvoreni Balkan", koju su kao šansu za region prepoznali premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA