Počela distribucija izbornog materijala po opštinama uoči lokalnih izbora na KiM

Iz centralnih kancelarija CIK-a, pod nadzorom Kosovske policije, izborni materijal će biti poslat u skladišta opštinskih komisija u 38 opština

  • 1
KIM PRISTINA

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Centralna izborna komisija (CIK) započela je distribuciju glavnog izbornog materijala, uključujući i glasačke listiće za sutrašnje lokalne izbore na Kosovu, prenosi Kosovo pres.

Iz centralnih kancelarija CIK-a, pod nadzorom Kosovske policije, izborni materijal će biti poslat u skladišta opštinskih komisija u 38 opština.

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi rekao je da je, prema odluci CIK-a, za izbore za gradonačelnike štampano 1.698.600 glasačkih listića, a isto toliko i za izbore za skupštine opština.

- Prema planovima, CIK je distribuirala glavni izborni materijal, koji uključuje glasačke listiće. Ovaj materijal od posebnog značaja, pod nadzorom Kosovske policije, biće poslat u skladišta opštinskih izbornih komisija, u 38 opština - kaže Eljezi.

Dodao je da je za lokalne izbore štampano oko 10 odsto manje glasačkih listića od broja birača.

- I za ove izbore oko 187.000 glasačkih listića štampano je manje od broja birača ili oko 10 odsto. To je praksa koja se primenjivala u prethodnim izbornim procesima. Na poslednjim parlamentarnim izborima održanim u februaru štampano je oko 178.000 glasačkih listića manje od broja birača - naveo je Eljezi.

Lokalni izbori biće održani sutra u 38 opština na Kosovu, a na njima će prvi put glasati više od 41.000 birača. Danas je izborna tišina, dok su političke stranke sinoć završile izbornu kampanju koja je počela 16. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    16. oktobar 2021 | 17:54

    E moji Srbi uvek ste rekli da ne priznajete državu Kosovo a sta je to kada vi izlazite na izbore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA