Pacoli predlaže prekid komunikacije sa Unmikom

- UN ima zastarelu misiju na Kosovu koja ne radi ništa i troši svoj budžet na nepotrebna pitanja koja su irelevantna za Kosovo. Vreme je da idu kući - napisao je Pacoli na Tviteru

  • 6
Bedžet Pacoli Foto: A. Nalbantjan

Predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli smatra da bi Kosovo trebalo potpuno da zamrzne komunikaciju sa Misijom Unmika.

- UN ima zastarelu misiju na Kosovu koja ne radi ništa i troši svoj budžet na nepotrebna pitanja koja su irelevantna za Kosovo. Vreme je da idu kući - napisao je Pacoli na Tviteru.

Naveo je da generalni sekretar UN Antonio Gutereš odbija da se sastane sa zvaničnicima Kosova i time prekida tradiciju svojih prethodnika, a da je na jučerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN Unmik imao isti narativ kao Srbija na Kosovu.

- Godine 2019. proglasili smo personom non grata ruskog člana osoblja UNMIK za podršku paralelnim strukturama i stvaranje prepreka policiji. Kosovo bi trebalo potpuno da zamrzne komunikaciju sa misijom - naveo je Pacoli.

Video: Klinton kao štafeta: Kosovski lideri u razdoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    16. oktobar 2021 | 15:52

    U jbt pa ovaj jos ziv a ja mislio da ga odavno pojela korona posto se nije pojavljivao po novinama sa glupim izjavama...

  • Гаргамел

    16. oktobar 2021 | 16:29

    Време је да сви идете кући...

  • Maja

    16. oktobar 2021 | 17:52

    Au, al je ovaj Milan Kalinic ostareo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA