≫ 

Srpska lista: Izlazimo na izbore, ali napuštamo prištinske institucije ako se ZSO ne formira do kraja godine

Rakić je preneo da je najuže rukovodstvo stranke imalo težak razgovor sa Vučićem u Beogradu i da su na njemu izneli razloge zašto smatraju da na izbore ne bi trebalo da se izađe - rekao je Milan Rakić

  • 11
Kosovo i Metohija, Srpska lista

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Razgovori o formiranju ZSO da počnu u novembru, a završe se do kraja godine inače Srpska lista napušta sve prištinske institucije - rekao je Milan Rakić.

On je dodao da je SL takođe donela odluku da učestvuje na sutrašnjim lokalnim izborima na terirotiji Kosova i Metohije.

Rakić je preneo da je najuže rukovodstvo stranke imalo težak razgovor sa Vučićem u Beogradu i da su na njemu izneli razloge zašto smatraju da na izbore ne bi trebalo da se izađe.

- Naš stav je bio da ne izlazimo na izbore, pogotovo mi sa severa zbog situacije, kada je neko zeleo da isprovocira Srbe dan pred izbore. Davali smo argumente zašto da i zašto ne. Predsednik je bio spreman da prihvati nasu odluku - rekao je Rakić navodeći da je ipak odlučeno da se ide na izbore.

- Na tom sastanku doneli smo zajedničku odluku da izađemo na izbore sutra, sa pravom da to donosimo u interesu srpskog naroda na ovim prostorima i jer time zelimo da pokazemo da mi nismo ti koji ne poštujemo Briselski sporazum -rekao je Rakić.

Poručio je da će, ukoliko u novembru ne počnu razgovori Beograda i Prištine o formiranju ZSO, predstavnici Srpske liste napustiti sve prištinske institucije na svim nivoima i podneti ostavke na mesto gradonačelnika i predsednika lokalnih samouprava.

Rakić je rekao da je kraj godine "poslednji rok" za formiranje ZSO i zatražio da ZSO ima jasna ovlašćenja i ingerencije, te podsetio da Priština osam godina nije ispunila tu obavezu iz Briselskog sporazuma.

- Ako ZSO ne bude formirana, za nas će Briselski sporazum biti mrtvo slovo na papiru. Da je formirana ZSO formirana, jedinice ROSU ne bi mogle da upadaju sa dugim cevima na sever i da "hapse" plazmu, koka-kolu i fantu pod izgovorom borbe protiv korupcije, a razlog je bio da nas uplaše i proteraju. Nisu nas uplašili, mi želimo da ostanemo jer smo ovde svoji na svome - poručio je Rakić.

Dodao je da će, ako jedinice ROSU ponovo upadnu na sever KiM, Srpska lista po kratkom postupku razmotriti dalji odnos prema svim institucijama i doneti odluku šta će dalje činiti.

Rakić je kazao i da je od direktora KBC Kosovska Mitrovica dobio informaciju da će Srećko Sofonijević, koji je upucan tokom upada ROSU u Severnu Mitrovicu, biti prebačen u Beograd na dalje lečenje i u ime Srpske liste poželeo mu brz oporavak.

Video: Počela primena nalepnica na Jarinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa car

    16. oktobar 2021 | 16:51

    Kakav ZSO, to je ništa. Zaboravili ste rezoluciju 1244.

  • Армаггедон

    16. oktobar 2021 | 16:44

    Срамота

  • Brundova osveta

    16. oktobar 2021 | 16:59

    Nema ZSO jer to bi onda bio razlog da se prizna sve juzno od Ibra za nezavisnu drzavu.Izlazite na izbore koje ne organizuje Srbija a pre neki dan potpuno druga prica.Srpska lista, ili jos poznata kao Njegova lista sluzi kako bi dala legitimitet pokrajini koja za sebe tvrdi da je drzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA