≫ 

U Klokotu uhapšene četiri osobe, a u Suvoj reci jedna osoba u vezi sa izborima na KiM

Oni su uhapšeni pod sumnjom da su počinili krivična dela kršenje slobodnog odlučivanja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem -  navodi se u saopštenju i dodaje da im je određen pritvor od 48 sati

  • 0
Kosovska policija Policija tzv. Kosova / Foto: Profimedia

Zbog kršenja izbornog procesa, pripadnici Kosovske policije uhapsili su jednu osobu u Suvoj Reci kojoj je, odlukom tužioca, određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, prenosi Reporteri.

Prema rečima portparola Kosovske policije za region Prizrena Veselja Gašija uhapšeni je ometao izborni proces i oštetio jedan ručni aparat.

- U koordinaciji sa državnim tužiocem, jedna osoba u Suvoj Reci je uhapšena zbog ometanja izbornog procesa. Građanin se opirao podvrgavanju izbornim procedurama, oštetio je ručni aparat, a zatim je razgovarao sa članom CIK -a. Po nalogu tužioca, određen mu je pritvor od 48 sati - rekao je Gaši.

Prema njegovim rečima, u regionu Prizrena nije bilo drugih problema i, kako kaže, sve ide po operativnom planu.

Ranije je u Klokotu, u opštini Vitina u kosovskom pomoravlju uhapšene su četiri osobe koje se sumnjiče da su primali i davali mito u vezi sa današnjim izborima na Kosovsku i Metohiji, saopšteno je iz tužilaštva.

Četiri osobe A.D, M.K, A.T i DŽ.B. uhapšeni su sinoć, prenela je prištinska RTK.

- Oni su uhapšeni pod osnovanom sumnjom da su počinili krivična dela kršenje slobodnog odlučivanja birača iz člana 210. KZRK -a i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem iz člana 212. KZRK -a -  navodi se u saopštenju.

Dodaje su da su četiri osumnjičene osobe uhapšene po nalogu državnog tužioca i njima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA