Petković čestitao pobedu Srpskoj listi: Pokazali smo da smo najjači kad je najteže

- Ova podrška i poverenje nas obavezuju da radimo i gradimo još više - direktor Kancelarije za Kosovo i Metohijju

  • 7
Petar Petković

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je sinoć Srpskoj listi ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u pokrajini.

On je na svom Fejsbuk nalogu istakao da je to "pobeda našeg naroda, ali i pobeda politike koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić".

- Opet smo pokazali i dokazali da kada nam je najteže i kada smo pod najvećim pritiscima, da smo tada i najjači! Ova podrška i poverenje nas obavezuju da radimo i gradimo još više -  poručio je Petković.

Kandidati Srpske liste su na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom, saopštio je sinoć predsednik Srpske liste Goran Rakić.

- Pored svih pritisaka na naš narod, na današnjim izborima pokazali smo snagu, jedinstvo i slogu - istakao je Rakić na konferenciji za medije i dodao da je srpski narod na ovim izborima poslušao poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića i rekordnom izlaznošću dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima.

Rakić je zahvalio građanima, pre svega na severu KiM, naročito u Severnoj Mitrovici, gde su, istakao je, ostvareni apsolutno najbolji rezultati do sada.

Kako je dodao, prema preliminarnim podacima u Severnoj Mitrovici Milan Radojević osvojio je više od 10.776 glasova.

- U opštini Gračanica, gde su građani pokazali visok stepen odgovornosti, naša kandidatkinja Ljiljana Šubarić, osvojila je oko četiri puta više glasova od svog protivkandidata - rekao je Rakić i dodao da su to preliminarni podaci.

Rakić je rekao i da je SL posle upada jedinica ROSU na sever KiM razmatrala mogućnost da ne izađu na izbore, ali da su posle konsultacija sa predsednikom Vučićem odlučili da ipak izađu na izbore u četiri opštine na severu.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da li SL želi da uđe u kosovske institucije, rekao da ukoliko u novemnbru ne počnu konsultacije o formiranju ZSO, institucija neće biti.

- Ukoliko ne bude ZSO neće biti ni kosovskih institucija - rekao je on.

Potpredsednik SL Igor Simić dodao je i da se još čekaju rezultati sa juga KiM i za odbornike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    18. oktobar 2021 | 08:42

    Za krsenje Ustava Srbije po pitanju nacina (ne) resavanja Nato EU okupirane juzne Srbije Kosovo i Metohije i krsenje Ustava Srbije vlada Srbije mora biti proseuirana pred sudom naroda Srbije,50 godina teske robije svakom ponaosob bez pomilovanja zbog izdaje Srbije. Svi neustavni pregovori ,dogovori i potpisi ove sadasnje vlade Srbije moraju biti ponisteni..

  • kralj

    18. oktobar 2021 | 08:10

    Ti si svakako najaci,ti to pokazujes..SRAMOTA!!

  • Армаггедон

    18. oktobar 2021 | 07:50

    Срамота

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA