Ana Brnabić čestitala Srpskoj listi pobedu na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji

Srpski narod na Kosovu i Metohiji još jednom je pokazao šta znači jedinstvo, sloga, vera i hrabrost - poručila je premijerka Srbije

  • 0
Ana Brnabić Njujork  Generalna skupština Ujedinjenih nacija UN Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je Srpskoj listi pobedu na juče održanim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji u svih deset opština sa srpskom većinom.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji još jednom je pokazao šta znači jedinstvo, sloga, vera i hrabrost. Uprkos svim pritiscima i napadima kojima su izloženi svakodnevno, ostali su dosledni politici mira. Demokratska i pametna politika je pobedila. Srpskoj listi i celom našem narodu na Kosovu i Metohiji čestitam na dostojanstvu, hrabrosti i upornosti. Vaša politika i vaša snaga su putokaz svima nama kako se bori za svoju zemlju - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Na Kosovu i Metohiji je posle jučerašnjih lokalnih izbora 17 opština dobilo gradonačelnike, dok će građani 21 opštine gradonačelnike birati u drugom krugu lokalnih izbora.

Kandidati Srpske liste su pobedili u svih 10 opstina sa srpskom većinom, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nije uspelo da pobedi ni u jednoj opštini u prvom krugu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA