Varhelji sutra u Strazburu predstavlja izveštaj o Srbiji

Paket proširenja se objavljuje godišnje i predstavlja najznačajniji dokument kojim se ukazuje na stanje u svim oblastima, procenjuje ispunjavanje ekonomskih i političkih kriterijuma i daju prepruke za dalje reforme zemalja na puta ka članstvu u EU

  • 1
VUCIC VARHEJI IZJAVE

Oliver Varheji / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Evropski komesari će sutra na sastanku u Strazburu usvojiti Paket proširenja, koji uključuje i godišnji izveštaj o napretku Srbije u ispunjavanju kriterijuma za članistvo u EU, potvrđeno je u Evropskoj komisiji.

- Komesar Oliver Varhelji će Paket proširenja predstaviti na konferenciji za medije sutra u 17:15 nakon što će ga izložiti poslanicima Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta - najavljeno je u Komisiji.

Evropski parlament je ranije najavio da će komesar za proširenje, Oliver Varheli, 19. oktobra od 15 časova na sastanku Spoljnopolitičkog odbora u Strazburu predstaviti Paket proširenja za 2021. godinu.

Paket proširenja koji sastavlja Evropska komisija obuhvata procenu stanja i reformi u zemljama u procesu pristupanja Uniji.

Paket uključuje i pojedinačne izveštaje za zemlje sa Zapadnog Balkana i Tursku koje su u različitim stadijumima pristupanja EU.

Paket proširenja se objavljuje jednom godišnje i predstavlja najznačajniji dokument kojim se ukazuje na stanje u svim oblastima, procenjuje ispunjavanje ekonomskih i političkih kriterijuma i daju prepruke za dalje reforme zemalja na puta ka članstvu u EU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA