≫ 

Albanija i tzv. Kosovo najavljuju zajednička diplomatska predstavništva u Africi i Aziji

Ministarka spoljnih poslova Albanije tvrdi da ovo proizlazi iz dogovora koji su postigli Edi Rama i Aljbin Kurti na sastanku održanom 27. septembra

  • 7
Edi Rama, Aljibn Kurti

Foto: Tanjug/AP, Tanja Valič

Ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Džačka izjavila je, nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donikom Gervalom, da će Albanija i tzv. Kosovo uskoro imati zajednička diplomatska predstavništva u Africi i Aziji, javlja prištinski Reporteri.

Džačka tvrdi da to proizlazi iz dogovora koji su postigli premijeri ALbanije i privremenih prištinskih institucija, Edi Rama i Aljbin Kurti na sastanku održanom 27. septembra, prenosi Kosovo onlajn.

- Povećaćemo nivo zajedničkih diplomatskih aktivnosti u Africi i Aziji, te će stoga doći do spajanja pojedinih ambasada kako bi naše diplomate tešnje saradivale - rekla je Džačka.

Gervala je, kako je u ponedeljak objavljeno, zatražila u Tirani "bolju koordinaciju" zemalja regiona u odnosu prema Srbiji, za koju tvrdi da je "zaoštrila retoriku prema susedima".

Video: Rama i Haradinaj slave nakon zajedničke sednice dve Vlade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cudi me

    19. oktobar 2021 | 09:41

    Jer se pravi Albanci ogradjuju od kosovara !!!

  • nikolas

    19. oktobar 2021 | 08:52

    VEKIKO ALBANCI ZELE DA OSTVARE SVOJ VEKOVNI SAN UZ POMOC NATO ALIJANSE !!!!

  • Co21

    19. oktobar 2021 | 09:23

    Tako to ide kada mi nismo talentovani za igru podmicivanja i potkupljivanja onih sa zapada koji se sve pitaju. Na tom prostoru se stvara jaka baza i uporiste za one koji zele da imaju Balkan pod kontrolom za jedan duzi period. Ubrzo ce na red doci makedonsko pitanje, crnogorsko i na kraju grcko, da se mapa sjedini. Morace prvo proci malo vremena da se sepure, dok zapadu na dosade , a onda ce im se desiti Krim. Vidim jedan balkanski rat izmedju njih i ostalih oko njih, za jedno 25-30 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA