≫ 

Vučić o najavama novih akcija na KiM: Teško da će razum preovladati posle političkog debakla koji su doživeli

- Nadam se da će razum preovladati. Teško je da će se to desiti posle političkog debakla koji su doživeli - rekao je predsednik Srbije

  • 6

Nadam se da će kod Albanaca preovladati razum, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle svečanog otvaranja ogranka fabrike "Magna Seating" u Aleksincu, odgovarajući na najave zamenika Aljbina Kurtija novih akcija posle izbora na KiM.

- Nadam se da će razum preovladati. Teško je da će se to desiti posle političkog debakla koji su doživeli. Mi na to moramo da budemo spremni i da očekujemo jer ono što su oni naglasili jeste da neće da ispunjavaju Briselski sporazum - rekao je predsednik Srbije.

Na konstataciju da svaki izborni proces na KiM aktuelizuju narativ da država tera Srbe da izađu na izbore, kazao da nikoga država nije terala.

- Mi nikoga nismo terali, osim što sam mislio da je bolje da izađu nego da ne izađu. Nisam to krio, i javno sam to govorio. Mi napadamo Prištinu za neispunjavanje Briselskog sporazuma, a onda ćemo mi da ne ispunimo. Kako onda da izađemo pred bilo koga i tražimo formiranje ZSO - objasnio je on.

Ukazao je da su ljudi u srpskim sredinama neuporedivo u većem broju izašli na glasanje, u proseku 60 odsto, dok je u većinski albanskim mestima izlaznost bila 40 odsto.

- To govori o motivisanosti ljudi, io tome koji su bili najmotivisaniji - podvukao je on.

Podsetimo, zamenik premijera tzv. Kosova Besnik Bisljimi u razgovoru sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom najavio je da će nakon lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, “kosovska vlada nastaviti sa akcijama koje su viđene 13. oktobra kada je specijalna kosovska policija između ostalog ušla u Severnu Mitrovicu i Zvečan, saznaje Kosovo onlajn iz dobro obaveštenih diplomatskih krugova.

O Izveštaju Evropske komisije

Predsednik je rekao da možemo očekivati bolji Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

Odgovarajući na pitanje novinara u Aleksincu, da li može unapred da prokomentariše Izveštaj Evropske komisije koji će biti predstavljen danas popodne, kazao da i ono što zna ne sme da govori unapred.

- I to što znam ne smem da govorim pošto će popodne biti konferencija za novinare Ane Brnabić i Emanuela Žiofrea. Bolji je izveštaj, to je sve što mogu da vam kažem unapred - kazao je Vučić.

Dodao je da sve što bi dalje ulazio, ne bi bilo fer.

Video: Albanci rafalnom paljbom pucaju na Srbe: Okupljeni beže u zaklone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    19. oktobar 2021 | 11:40

    Ko je tu u stvari doziveo debakl???

  • nikolas

    19. oktobar 2021 | 12:08

    MIRA NECE BITI U SVETU ZBOG MALIGNOG UTICAJA NATO ALIJANSE SIROM SVETA -BLIZMU SMO APOKALIPSE !!!

  • Milan

    19. oktobar 2021 | 11:37

    Da se nadamo i opustimo opet na duge da će to rešiti. To je sve ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA