≫ 

Leti perje među Albancima, Haradinaj i Kurti u klinču zbog akcija na severu Kosova

Kurti optužuje Haradinaja da je njegova izjava da su nedavne akcije policije na severu KiM namerno sprovedene da bi se sever Kosova predao, u stvari napad na moral KPS. Haradinaj poručuje Kurtiju da mu ne bi bio u koži posle političkog debakla

  • 5
Albin Kurti, Aljbin Kurti

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti odgovorio je lideru ABK Ramušu Haradinaju, koji je na današnjoj sednici njihove Skupštine rekao da su nedavne dve akcije policije na severu Kosova i Metohije namerno sprovedene da bi se sever Kosova predao, prenosi Reporteri.

Kurti je na sednici Skupštine rekao da u Severnoj Mitrovici nikada nije bilo više reda i zakona nego danas. Prema njegovim rečima, sever je bio ugrožen 2018. godine, "kada je Haradinaj čekao na sastanak sa srpskim zločincima", a dodao je i da su izjave Ramuša Haradinaja napad na moral kosovske policije, ali da je to uzalud jer moral kosovske policije nikada nije bio jači.

- Severno od Ibra danas ima više zakona i reda nego ikada pre od proglašenja nezavisnosti. Na severu nema barikada. Sever je bio ugrožen kada je poslanik Haradinaj čekao zločinca Radojičića u njegovoj kancelariji. Opasnost je došla od džentlmenskih poslova sa kriminalcima. Ovo se javno dogodilo u julu 2018. godine - rekao je Kurti.

- Ne bojte se mene, sever se neće predati - rekao je Kurti na sednici Skupštine.

Haradinaj: Ovo je politički debakl Aljbina Kurtija

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj  je, naime, rekao da je posle dve akcije na severu, Kosovo postalo slabije i da se to radi namerno kako bi se predao sever.

- Posle ove dve akcije pogoršana je bezbednost i oslabljena vladavina prava. Verujem da svi koji su na terenu mogu da daju ovu ocenu. Posle dve operacije Kosova na severu sa sopstvenom policijom, postali smo slabiji - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je ranije izjavio i da je rezultat koji je na lokalnim izborima ostvario Pokret Samoopredeljenje politički debakl Aljbina Kurtija, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je istakao da je za samo osam meseci, od februarskih izbora, Samoopredeljenje doživelo drastičan pad.

- Sa 50 odsto podrške birača pali su na 23 odsto. To je prosto neverovatno. Ne bih Kurtiju sad bio u koži. Ovo je njegov politički debakl - smatra Haradinaj.

On kaže da se Samoopredeljenje vratilo na nivo iz 2017. godine, ali ni da Demokratska partija Kosova, kao ni Demokratski savez Kosova nisu zabeležili veliki skok u broju glasova u odnosu na prošle lokalne izbore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljudi

    19. oktobar 2021 | 12:58

    Pravi albanci mrze kosovare, ljudi se ogradjuju od njih !!!

  • Voki

    19. oktobar 2021 | 13:24

    Pa bolje bi bilo Albancima sa KiM u Srbiji nego u Albaniji...nek se preracunaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA